nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dierzegening op Begraafplaats Oud-Rijswijk

29 september 2014


Op Werelddierendag, zaterdag 4 oktober aanstaande, houdt Yarden Begraafplaats Oud-Rijswijk aan de Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk van 17.00 uur tot 17.30 uur de traditionele Katholieke dierenzegen. Pastor Johannes Ritzer zal kort ingaan op de historie van Dierendag en zegent aanwezige dieren. Met de zegen ontvangen ze heil en voorspoed in hun leven. Oud-Rijswijk ontvangt belangstellenden mèt hond, kat, konijn, paard, goudvis, enz. vanaf 16.30 uur.

Werelddierendag
Werelddierendag op 4 oktober is feitelijk de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi die stierf in 1226. Hij had veel eerbied voor het leven van dieren, wat ongebruikelijk was in die tijd. In 1929, op een dierenbeschermingscongres in Wenen, is zijn sterfdag uitgeroepen tot Werelddierendag. Sinds 1930 vieren we dit ook in Nederland.

Zegening
Locatiemanager Jans Springer: ‘Huisdieren hebben in onze samenleving een andere plaats ingenomen. Vroeger hielden we huisdieren omdat ze nuttig zijn; katten vangen muizen en honden waken. Tegenwoordig zijn huisdieren gezelschapsdieren en worden gezien als ‘volwaardige’ gezinsleden. In de dierenzegen wordt het verbond en de liefde tussen mens en dier bekrachtigd. Mensen met een ziek dier kunnen van de zegening echter niet verwachten dat het dier geneest, wel kan om kracht worden gevraagd.’

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >