nieuws

Facultatieve
Sponsors

Symposium ‘Ooit ga je dood’ 26 oktober in Amsterdam

29 september 2014

De organisatie van het Symposium ‘Ooit ga je dood’ Amsterdam 2014 is in volle gang! Het symposium wil informatie bieden over ziekte, doodgaan, rouw en verlies aan mensen met een verstandelijke beperking, hun familie en begeleiders.

Eerder berichtten wij al over het symposium ‘Ooit ga je dood’ Amsterdam 2014, dat wordt georganiseerd door uitvaartverzorger Marije Huneman van Hemelen uitvaartverzorging en nabestaandenadviseur Linda Frank, oprichters van de Stichting (On)Gewoon.

Wat is er te doen

Het programma van het Symposium bestaat uit twee workshops. Eén workshop heeft als onderwerp In gesprek over rouw en verdriet en de andere workshop Eigen keuzes en wensen bij ziekte en overlijden. Er is een rondleiding over de begraafplaats en in het crematorium van gedenkpark De Nieuwe Noorder. Beide workshops en de rondleiding zijn dus bedoeld voor en afgestemd op mensen met een verstandelijke beperking maar zullen ook voor hun familie of begeleiders heel verhelderend zijn. Naast de workshops en de rondleiding kunnen er ballonnen opgelaten worden, staan er uitvaartkisten en zijn er rouwauto’s aanwezig. Alle medewerkers en vrijwilligers hebben ervaring in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking.

Donaties

Voor de organisatie en uitvoering van het symposium is de Stichting (On)Gewoon helemaal afhankelijk van sponsoren en donateurs. Huneman: “Na de publiciteit die er is geweest zijn de donaties goed op gang gekomen en ook hebben zich heel veel mensen als vrijwilliger aangemeld. Zoveel zelfs dat we geen nieuwe vrijwilligers nodig hebben! Donaties zijn echter nog steeds van harte welkom; die donaties zijn hard nodig om deze doelgroep op een goede en verantwoorde manier van dienst te kunnen zijn!”

Informatie en aanmelden

Voor vragen of informatie over uitvaart Amsterdam, zie uitvaart Amsterdam.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >