nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zelfmoord bijna grootste doodsoorzaak onder jongeren

4 september 2014

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich grote zorgen over het grote aantal jongeren dat zelfmoord pleegt. Onder jongeren tussen de 15 en 29 jaar is het zelfs doodsoorzaak nummer twee, dat meldt de NOS. Wereldwijd plegen jaarlijks ongeveer 800.000 mensen zelfmoord, in Nederland gaat het jaarlijks om ongeveer 2000 mensen. Ter vergelijking, in het verkeer kwamen in 2013 570 mensen om het leven in Nederland.

De WHO zegt dat de meeste zelfdodingen impulsief zijn. Mensen gebruiken onder andere middelen als giftige stoffen of soms vuurwapens om zich van het leven te beroven. Daarin wil de WHO dat dit soort zaken minder makkelijk beschikbaar moeten zijn. Daarnaast wil de WHO dat overheden er voor zorgen dat hulpverleners veel beter worden getraind in het herkennen van mensen die van plan zijn om zichzelf van het leven te beroven.

Zelfmoord relatief vaak onder Homoseksuelen

Homoseksuele jongeren plegen veel vaker zelfmoord dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten. Een woordvoerder van het COC laat aan de NOS weten dat jongeren veel negativiteit ervaren aan het homo zijn. Ook vinden ze het heel moeilijk om over hun geaardheid te praten. D66 wil dat de overheid meer aandacht gaat besteden aan het hoge aantal zelfmoorden onder homoseksuelen. Volgens Kamerlid Dijkstra blijkt uit onderzoek dat er een direct verband bestaat tussen de zelfmoorden en homo pesten. Ze maakt zich daar grote zorgen over.

Op de website van de NOS is een film zien over het hoge zelfmoordpercentage onder homo’s.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >