nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste steenlegging crematorium en uitvaartcentrum Tiel

16 september 2014

In Tiel wordt gebouwd aan het toekomstige crematorium en uitvaartcentrum van coöperatie DELA. Donderdag 18 september wordt de officiële handeling verricht door de heer Verspuij, wethouder en tevens plaatsvervangend voorzitter Industrieschap Medel en Ruud Frische, adjunct-directeur Uitvaartdiensten van coöperatie DELA. Sinds de overname van de AKC groep uit Best in 2011 is DELA bezig met de ontwikkeling van deze locatie. De eerste uitvaarten zullen er naar verwachting in het derde kwartaal van 2015 plaatsvinden.

Uitvaart in buurt

Het verzorgingsgebied in de regio Tiel bestaat uit ruim 300.000 inwoners; hiervan zijn bijna 60.000 mensen lid van coöperatie DELA. DELA wil dat deze leden gebruik kunnen maken van een eenvoudig te bereiken crematorium en uitvaartcentrum in de buurt. DELA is een coöperatie waarbij leden gezamenlijk geld inleggen voor elkaar. Met dat geld neemt zij zorgen uit handen en verzorgt een goede uitvaart voor haar leden, zonder tussenkomst van andere bedrijven. Hiermee garandeert DELA een constante en hoge kwaliteit van haar dienstverlening. Naast leden kunnen ook klanten van lokale uitvaartondernemers gebruik maken van het gebouw en dienstverlening van DELA in Tiel.

Functies

Het crematorium en uitvaartcentrum krijgt straks de volgende functies: een crematievoorziening met een grote aula, horecafaciliteiten, een uitvaartcentrum met een verzorgingsruimte, twee familiekamers met de mogelijkheid voor 24-uurs dienstverlening en kantoorruimte voor DELA-medewerkers. Ook zullen er voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. Op het terrein wordt voorzien in aansluitingen voor elektrische auto’s en fietsen. Het ontwerp is van P&T architecten en het gebouw wordt gerealiseerd door aannemersbedrijf PHB – de Combi Langenhuizen Groen Infra.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE