nieuws

Facultatieve
Sponsors

Regie in eigen hand met doe-het-zelf-uitvaart.nl

25 september 2014


Normaliter is het de uitvaartonderneming die alles regelt na een overlijden. Op zich is het prettig deze zorg over te laten aan ervaren mensen die weten wat er moet gebeuren. Toch is er een nieuwe tendens gaande. Nabestaanden vragen uitvaartverzorgers steeds vaker of het mogelijk is om de uitvaart geheel zelf te verzorgen. Dat blijkt doorgaans niet mogelijk omdat de regie in handen blijft van de uitvaartondernemer. Vanaf 1 oktober a.s. brengt www.doe-het-zelf-uitvaart.nl hier verandering in. Dit is de eerste onderneming in Nederland die het mogelijk maakt om een uitvaart van A-Z zelf te regelen.

Uniek in dit concept is de webwinkel waarbij afzonderlijk een keuze gemaakt kan worden over elk onderdeel, product of dienst van de uitvaart. Nabestaanden kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een rouwauto te huren of om verschillende diensten die men zelf niet wil regelen in te kopen. Bovendien zijn alle prijzen transparant. Zo kan de uitvaart volledig worden afgestemd op het budget en blijven de kosten inzichtelijk.

Via de site www.doe-het-zelf-uitvaart.nl wordt alle benodigde informatie aangeboden. Zo is er een handleiding al dan niet te downloaden waarin formaliteiten en wettelijke regels staan beschreven. Stap voor stap wordt men door de procedure heen geleid. Ook alle formulieren die nodig zijn, kunnen via de site worden verkregen. Met de aanwezige checklist kan de laatste controle worden uitgevoerd om te zien of aan alles is gedacht. Als blijkt dat mensen er toch niet uitkomen kunnen zij de hulplijn inroepen, die 7 dagen per week bereikbaar is.

"Er blijkt overigens dat er veel meer mogelijk is dan de meesten beseffen" , aldus de initiatiefnemers Peter Arts en Arjen Dragt, beiden uitvaartbegeleider in Noord Holland. "Nabestaanden worden nog te vaak onvolledig geïnformeerd over de mogelijkheden. Of ze staan voor een dichte deur wanneer specifieke wensen kenbaar worden gemaakt.

www.Doe-het-zelf-uitvaart.nl gaat, met het uit handen geven van de leiding, een stap verder dan de reguliere uitvaartwereld. Betrokkenen bepalen en regelen immers alles zelf. Hiermee verwacht doe-het-zelf-uitvaart.nl tegemoet te komen aan een emotionele behoefte van nabestaanden die tot dusver niet kon worden vervuld.

Vooralsnog is het werkgebied van doe-het-zelf-uitvaart.nl Noord Holland. Het is niet uitgesloten dat ook andere regio's in de toekomst gebruik kunnen maken van doe-het-zelf-uitvaart.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE