nieuws

Facultatieve
Sponsors

Roos Zwetsloot nieuwe directeur Uitvaartzorg Monuta

Oud-ondernemer moet het lokale ondernemerschap bevorderen

7 februari 2014


Fotograaf: Wilfred Chevalking / Studio Chevalking

Roos Zwetsloot (39) wordt per 24 februari 2014 benoemd tot directeur Uitvaartzorg van Monuta. Met de benoeming van deze oud-ondernemer laat Monuta zien dat het ondernemerschap de komende jaren voorop zal staan. De sterk veranderende uitvaartmarkt vraagt om innovatieve dienstverlening en lokale verankering. Gert-Hein de Heer, directievoorzitter van Monuta: “Wij zijn zeer verheugd over de komst van Roos Zwetsloot. Zij beschikt over de ondernemende kwaliteiten en commerciële slagkracht die wij nodig hebben om de toekomstplannen van Monuta te verwezenlijken.” Zwetsloot neemt het stokje over van interim-directeur Uitvaartzorg Ton Klinkers.

Roos Zwetsloot heeft als ondernemer haar sporen verdiend in het particuliere hoger onderwijs. Zij was tien jaar lang directeur en later eigenaar van Pro Education B.V., een erkend aanbieder van post-bachelor- en master-opleidingen. Onder haar leiding is Pro Education verzelfstandigd vanuit de Hogeschool van Amsterdam en uitgegroeid tot een landelijk opererend en commercieel opleidingsinstituut voor werkende mensen. Zwetsloot beschikt over ruime management- en advies-ervaring bij diverse ondernemingen. Haar professionele activiteiten heeft ze altijd gecombineerd met netwerkactiviteiten en bestuurlijke functies in onder andere sport en politiek. Al tijdens haar studententijd was Zwetsloot landelijk voorzitter van studentenorganisatie het ISO. Op dit moment is zij vicevoorzitter van de Businessclub van de betaald voetbalclub De Graafschap en bestuurder en lid van de Raad van Commissarissen van de Nationale Grote Club Actie.

Zwetsloot: “Monuta is een mooie organisatie met een lange historie en een uitstekende reputatie. Een bedrijf dat persoonlijk en dichtbij is en diensten verleent die er ook echt toe doen. Ik vind het een eer om hier aan de slag te gaan. In de uitdagende uitvaartmarkt wil ik de komende jaren de kracht en potentie van deze grote organisatie uitnutten om lokaal de concurrentie aan te gaan. Door middel van innovatieve dienstverlening, slimme samenwerkingen en lokaal ondernemerschap moet de organisatie zich verder gaan onderscheiden.”

Over Monuta

Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met 120 vestigingen en ruim 1,2 miljoen verzekerden. Monuta heeft ruim 90 jaar ervaring en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >