nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA helpt het delen van mooie woorden

Vervolg initiatief coöperatie DELA van start

13 februari 2014

Vandaag start het vervolg van het (inter)nationaal veelbekroonde initiatief ‘Mooie woorden voor elkaar’ van coöperatie DELA. Met drie nieuwe, korte films wil DELA mensen er meer bewust van maken niet te wachten met het delen van mooie woorden.

In de nieuwe serie worden mooie woorden ook gedeeld met een autobiografisch lied ‘alles voor een ander’. De opbrengst van het lied schenken de zangeres en DELA aan een project tegen eenzaamheid, omdat eenzaamheid het delen van mooie woorden in de weg kan staan. De website delavoorelkaar.nl geeft mensen wederom de mogelijkheid zelf mooie woorden te delen. Vanavond rond 19.48 uur wordt de eerste film uitgezonden op RTL4.

Martin Kersbergen, manager corporate communicatie: ‘Wij ervaren iedere dag dat de mooiste woorden worden uitgesproken voor mensen die er niet meer zijn. Dat is ontzettend belangrijk. Maar waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan. Met dit initiatief helpen we mensen niet te wachten met het delen van mooie woorden. Want bij coöperatie DELA geloven we in een waardig afscheid voor iedereen, maar we geloven vooral dat we er zijn voor elkaar.’

Dank en liefde

In authentieke films, zonder acteurs en opgenomen met verborgen camera’s, spreken mensen mooie woorden voor elkaar uit. Zo zien we Leo die zijn vrouw Fie verrast met het uitspreken van zijn liefde en dank voor haar. Ze zijn 52 jaar getrouwd en hun liefde voor elkaar is hartverwarmend. Oud-leerling Mark bedankt zijn mentor Marc voor zijn steun tijdens zijn schoolperiode. Dankzij hem is hij geworden wie hij nu is. Martine zingt haar vader Klaas toe, die sinds het overlijden van zijn vrouw ook de moederrol heeft opgepakt.

Zelf mooie woorden delen

DELA wil ook helpen mooie woorden te delen. De website biedt de mogelijkheid om online woorden te delen, om kaarten te sturen en het lied van Martine te downloaden. De rubriek ‘De appel en de boom’ biedt verhalen van (klein)kinderen die herinneringen ophalen aan hun overleden beroemde (groot)ouders. Ook via sociale media zoals Facebook stimuleert DELA mensen hun mooie woorden te delen.

Alles voor een ander

Nieuw binnen het initiatief is dat mensen nu ook zien hoe mooie woorden via een lied gedeeld kunnen worden. Martin Kersbergen: ‘Martine laat zien hoe een lied een mooie, bijzondere manier is om je gevoel te laten spreken. Omdat het gedachtegoed ‘delen van mooie woorden’ centraal staat, besloten Martine en DELA met de opbrengst van het lied ‘Alles voor een ander’ een goed doel tegen eenzaamheid te steunen. Want helaas kan eenzaamheid het delen en ontvangen van mooie woorden in de weg staan.’ Het goede doel wordt bepaald door de bezoekers van de Facebookpagina van de coöperatie.

Het lied 'Alles voor een ander' is verkrijgbaar via Itunes.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >