nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden benoemt Ron Bavelaar tot directievoorzitter

27 februari 2014


Almere, 27 februari 2014 - De Raad van Commissarissen van Yarden heeft Ron Bavelaar benoemd tot directievoorzitter. Hij zal zich onder meer richten op de strategieontwikkeling van Yarden, die zich profileert als dé uitvaartspecialist van Nederland. De benoeming is met ingang van 1 maart 2014 van kracht.

Ron Bavelaar (55) was ruim 20 jaar werkzaam voor Normad & Blend Communicatie, een Amsterdams reclamebureau, waar hij 15 jaar de functie van algemeen directeur bekleedde. In 2008 trad hij aan als algemeen directeur van de Hypotheekshop Centrale Organisatie BV. In deze hoedanigheid leverde hij een bijdrage aan de totstandkoming van het provisieverbod, een grotere beloningstransparantie en het versterken van de klantgerichtheid. Als directievoorzitter van Yarden gaat Bavelaar onder meer invulling geven aan de strategieontwikkeling van één van de grootste uitvaartorganisaties van Nederland.

“Toen ik ongeveer tien jaar geleden mijn bedrijf verkocht, nam ik mij voor alleen functies te vervullen met een maatschappelijke relevantie. Toen ik voor deze functie werd benaderd en mij in deze branche verdiepte, zag ik dat Yarden een grote uitdaging biedt. Hiervoor wil ik mij graag inzetten. De combinatie uitvaartverzekeringen, -zorg en -faciliteiten is bijzonder, omdat dit de volledige keten omvat. We zetten ons in voor het betaalbaar maken en verzorgen van een betekenisvolle manier van afscheid nemen en we bieden nazorg. Wat me ook aanspreekt, is dat het uiteindelijke aandeelhouderschap van Yarden berust bij een vereniging zonder winstoogmerk, zodat alle eventuele winsten uiteindelijk ten goede komen aan leden en klanten”, vertelt Bavelaar. “Tijdens mijn loopbaan heb ik geleerd om altijd de belangen van je doelgroep als uitgangspunt te nemen en dat is een tweede natuur geworden. Eenzelfde mentaliteit vind ik terug bij Yarden. Ik ben trots hier deel vanuit te mogen maken.”

Over Yarden

Als dé uitvaartspecialist van Nederland heeft Yarden de ervaring dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunt en inspireert zij nabestaanden bij het organiseren en verzorgen van een begrafenis of crematie. Maximale persoonlijke aandacht staat voor Yarden centraal. Voor, tijdens en na het afscheid. Elke individuele afscheidswens is hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Yarden maakt dit afscheid betaalbaar door het aanbieden van verzekeringen met een lage premie. Zodat nabestaanden nooit voor verrassingen komen te staan.


Yarden is één van de drie grootste uitvaartorganisaties van ons land. De vereniging telt bijna één miljoen leden en heeft geen winstoogmerk. Met 41 uitvaartcentra, 22 crematoria, 26 franchisenemers Uitvaartzorg en 7 begraafplaatsen in heel Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >