nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw crematorium in oude watertoren

6 september 2013


In de oude watertoren van Laren wordt mogelijk een crematorium gerealiseerd. Een projectgroep, die bestaat uit onder andere Jan Geesink, Caroline van Weede- Van den Broek en Stork & Albrecht architecten, heeft het plan voorgelegd aan het college van laren, dat meldt t-gooi Dichtbij.nl.

De oude watertoren is een rijksmonument gelegen op de grond van het Goois Natuurreservaat(GNR). De projectgroep denkt dat het crematorium financieel kan bijdragen aan het GNR. In de regio is veel behoefte aan een crematorium. Caroline van Weede-Van den Broek zegt dat ze in haar dagelijkse praktijk als funeral planner merkt dat er veel vraag is naar een regionaal crematorium.

Als de plannen van de projectgroep werkelijkheid worden dan worden de ovens gerealiseerd in het voormalige waterreservoir. De ovens komen 25 meter boven de grond te staan. De projectgroep heeft gekozen voor de naam ‘Hoog Gooi’. Dat heeft te maken met de ovens die hoog komen te staan, maar ook met de ligging van de watertoren op het hoogste punt van het Gooi.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE