nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe Terebinth met speciale aandacht voor de graven van de Oranjes

6 september 2013


In de periode 2013-2015 herdenken we dat de Oranjes tweehonderd jaar de koningen en de koninginnen leveren aan het Koninkrijk der Nederlanden. Wanneer leden van het koninklijk huis sterven, worden ze meestal bijgezet in de koninklijke grafkelder van de Nieuwe Kerk in Delft.

Vereniging voor funeraire cultuur De Terebinth geeft vier keer per jaar een informatief blad uit: Terebinth. In nummer 2013-3 volop aandacht voor minder bekende rustplaatsen van de Oranjes. Deze uitgave sluit toevallig aan bij het overlijden van prins Friso. Hij werd op 16 augustus begraven op de Nederlands-hervormde begraafplaats van Lage Vuursche. In dit speciale nummer passeren zowel de grafkelder van de Friese Nassau's in Leeuwarden als de graven in Leiden, Ouderkerk aan den IJssel en Buren de revue. Ook komen de laatste rustplaatsen van geliefde dieren van de Oranjes aan bod.

Daarnaast bevat dit nummer artikelen over gewone maar daarom niet minder bijzondere begraafplaatsen als Maria Rust in Rockanje en De Nieuwe Noorder in Amsterdam.

Belangstellenden kunnen gratis een exemplaar van het themanummer opvragen via bureau@terebinth.nl onder vermelding van hun adres. Aan hen wordt een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten gevraagd van € 2,-. Het tijdschrift wordt uitgegeven door De Terebinth, vereniging voor funeraire cultuur: www.terebinth.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE