nieuws

Facultatieve
Sponsors

Het thema ‘de uitvaart in een ander perspectief’ uitgelicht door Rondom Leven & Dood

9 september 2013


Aanstaande zaterdag 14 september, organiseert Rondom Leven & Dood haar eerste uitvaartinformatiemarkt in het centrum van Breukelen! In samenwerking met aansprekende aanbieders in de uitvaartbranche, presenteert Rondom Leven & Dood in ontspannen sfeer het thema ‘de uitvaart in een ander perspectief’. Deze informatiemarkt is een initiatief om het afscheid uit de taboesfeer te halen, rouw en herdenken bespreekbaar te maken.

Met de uitvaartinformatiemarkt richten we ons op iedereen die zich wil voorbereiden op een afscheid. Na een overlijden maken we vaak in beperkte tijd veel belangrijke keuzes. Als u dan goed geïnformeerd bent over mogelijkheden en kosten is dat wel zo prettig. In het kantoor, informatiecentrum en uitvaartwinkel van Rondom Leven & Dood aan de Herenstraat 48 en het tegenoverliggende Parochiehuis, presenteren zich zaterdag de 14de van 10.30 tot 16.30 uur de aanbieders van bijzondere artikelen, herinnerdingenen dienstverlening gericht op afscheid, rouw en gedenken.

Op deze uitvaartinformatiemarkt is een uiteenlopende fraaie verzameling te zien van veelal unieke voorwerpen. Van kist, opbaarplank, wikkeldoek, troostdeken tot urn en grafmonument. Bijzondere gedenksieraden, die in verschillende vormen en materialen uit te werken zijn. Deze zeer persoonlijke sieraden worden in opdracht gemaakt met de as, een vingerafdruk, haren, tandjes, kleding of enig ander kenmerkend voorwerp van de overledene. Een select aantal leveranciers presenteert mogelijkheden van rouwvervoer, er zijn bijzondere bloemstukken te bewonderen en er zijn hartverwarmende herinnerdingen en troostgeschenken te verkrijgen.

Een scala aan ervaren specialisten op het gebied van uitvaartbegeleiding en rouwverwerking is aanwezig. Bij deze dienstverleners kunt u zich vrijblijvend laten informeren over alle voorkomende vormen van uitvaartbegeleiding, van traditionele gebruiken tot de meer eigentijdse rituelen. De verschillende mogelijkheden rond het opbaren, waaronder ook het vernieuwende thanatopraxie (tijdelijke balseming) worden op deze dag door een expert uiteengezet.

Om ook het leven eens vanuit een ander perspectief te bekijken hebben we n.a.v. deze uitvaartinformatiemarkt een prijsvraag uitgeschreven met als 1e, 2e en 3e prijs een rondvlucht boven Breukelen.

Voor aanvullende informatie over de deelnemers van deze uitvaartinformatiemarkt kunt u terecht op www.rondomlevenendood.nl/agenda. Telefonische kunt u navraag doen bij de organisator Sander van der Spek, bereikbaar op 0346 769011.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE