nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta gaat samenwerken met zes natuurbegraafplaatsen

30 september 2013

Natuurbegraafplaatsen

De laatste tijd is er een groeiende belangstelling voor natuurbegraven; het begraven van een overledene of van zijn of haar as op een natuurbegraafplaats. Om haar klanten zo goed mogelijk te informeren over de verschillende mogelijkheden, gaat Monuta samenwerken met zes natuurbegraafplaatsen: Bergerbos, Maasbree, Reiderwolde, Weverslo, Heidepol en Hillig Meer.

Natuurbegraafplaatsen

Op een natuurbegraafplaats speelt het behoud van de natuur en de ontwikkeling daarvan een belangrijk rol. De begraafplaatsen liggen vaak in een bos, maar een soms ook in weidegebied of op heide en akkers die als natuurgebied ontwikkeld worden. De graven zijn er niet geordend in een rij en als er grafmonumenten zijn, zijn die vaak gemaakt van natuurlijke materialen.

Groeiende belangstelling

In Nederland zijn er momenteel tien natuurbegraafplaatsen. Alhoewel hier nog relatief onbekend, bestaan er in Engeland al vele jaren honderden natuurbegraafplaatsen. In Nederland is er wel steeds meer belangstelling voor een laatste rustplaats midden in de mooie natuur. Zo zullen er in 2013 circa 600 natuurbegrafenissen plaatsvinden en worden er ook zo’n 1500 graven verkocht aan mensen die alvast een graf kopen voor later. Monuta vindt het belangrijk dat haar klanten goed zijn geïnformeerd, zodat zij een weloverwogen keus kunnen maken voor een traditionele begrafenis, crematie of een natuurbegrafenis. Door de samenwerking met deze natuurbegraafplaatsen kan Monuta haar klanten nu nog beter informeren.

Verschillen tussen natuurbegraafplaatsen

Net als bij reguliere begraafplaatsen zijn er ook bij natuurbegraafplaatsen onderlinge verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van de voorzieningen, grafduur, kosten en de mogelijkheden voor het houden van een afscheidsplechtigheid. Op de site van Monuta www.monuta.nl/natuurbegraven staat een vergelijking van alle natuurbegraafplaatsen in Nederland. Op deze site kan men ook makkelijk informatie vinden over de 6 natuurbegraafplaatsen waarmee Monuta samenwerkt en brochures downloaden of bestellen. Ook kan men een afspraak maken voor een rondleiding op een natuurbegraafplaats of een vrijblijvende vraag stellen aan de adviseurs van Monuta.

GroeneUitvaart.nl

Hoewel de wijze van lijkbezorging volgens studies van invloed is op de belasting van het milieu, blijkt uit onderzoek naar de milieubelasting van alle onderdelen van een uitvaart dat het rouwvervoer de meeste impact op de omgeving. De site GroeneUitvaart.nl kijkt daarom niet alleen naar natuurbegraven maar naar alle onderdelen van een uitvaart en hoe deze het milieu belasten. Wilt u een uitvaart die het milieu zo min mogelijk belast? Ga dan naar voor handige tips!

Sfeerimpessie van natuurbegraafplaats Bergerbos

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE