nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nominaties voor het Monuta Charity Fund bekend

25 september 2013

Aanvrager van het Jaar

Elk jaar steunt het Monuta Charity Fund mooie, originele en bijzondere initiatieven op het gebied van nazorg en palliatieve zorg in Nederland met een financiële bijdrage. Hiermee helpt het Monuta Charity Fund nabestaanden in de moeilijke periode vlak voor of na een overlijden. Om zoveel mogelijk organisaties met het fonds kennis te laten maken, organiseren Monuta Charity Fund jaarlijks het MCF-event. Hier worden organisaties en onze ambassadeurs met elkaar in verbinding om te kijken hoe het MCF iets voor hen kan betekenen.

Aanvrager van het Jaar

Tijdens het MCF-event wordt ook bepaald wie de ‘Aanvrager van het jaar’ wordt. De genomineerden zijn:

Cees Smit - Krijg ik nog een zoen van je?
Cees Smit uit Voorschoten is de (blinde) auteur van de roman ‘Krijg ik nog een zoen van je?’. De volledige winst van het boek gaat naar hospices in heel Nederland. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 boeken verkocht. Cees heeft een droom om in totaal 100 hospices te ondersteunen. Dankzij het MCF heeft Cees ook alle vrijwilligers van de laatste negen hospices kunnen voorzien van het boekje.

Stichting Gemiva SVG Groep – Troostkoffers voor mensen met een handicap
Stichting Gemiva SVG Groep, met locaties in heel Zuid-Holland en regiokantoren in Zoeterwoude, Gouda en Dordrecht, biedt kinderen en volwassenen met een handicap (én de mensen in hun omgeving) zorgondersteuning. Binnen Gemiva werd al gebruik gemaakt van een troostkoffer of tas, wanneer er sprake is van een overlijden. De inhoud van de koffer is voor patiënten met een verstandelijke beperking echter niet altijd geschikt. Met een donatie van het MCF kon de inhoud van de troostkoffer aangepast worden op de vraag van de cliënten.

Stichting Elyse - Gedenkteken voor het verlies van een ongeboren kindje voor de 24e week.
Stichting Elyse uit Huizen is opgezet voor ouders die hun kind, door wat voor reden dan ook, verliezen voor de 24e week van de zwangerschap. Stichting Elyse geeft voorlichting aan en ondersteunt mensen die met die verlies te maken krijgen en treedt op als belangenbehartiger bij diverse (overheids)instanties. Daarnaast realiseert zij diverse regionale gedenkplekken en -tekens. Op dit moment is Stichting Elyse druk bezig met het inzamelen van geld voor een gedenkteken op de Nieuwe begraafplaats in Huizen, waar nabestaanden hun kindje dat overleden is voor de 24e week van de zwangerschap kunnen begraven. Met de bijdrage van het MCF is dat doel weer een stukje dichterbij gekomen.

Uitnodiging

Graag nodigen wij u uit voor het MCF-event 2013 op 3 oktober. U bent van harte welkom vanaf 16.00 uur in Mereveld, Mereveldseweg 9 in Utrecht.

Programma
16.00 uur Ontvangst.
17.00 uur Welkom door bestuursvoorzitter Anita Witzier.
17.10 uur MCF wetenswaardigheden.
17.25 uur Wie wordt Ambassadeur van het Jaar?
17.40 uur Wie wordt Aanvrager van het Jaar?
17.55 uur Afsluiting.
18.00 uur Diner.
20.00 uur Einde programma.


Graag verneem ik van u of wij u mogen verwelkomen bij het MCF-event 2013. U kunt uw aanwezigheid doorgeven via jhuiskamp@monuta.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE