nieuws

Facultatieve
Sponsors

Audities voor uitvaartmusici

Monuta en ViVace maken live-muziek bij uitvaarten mogelijk

19 november 2009

Apeldoorn, 19 november 2009

Muziek speelt een belangrijke rol bij het afscheid nemen van een dierbare. Steeds vaker krijgt Monuta het verzoek om live-muziek te verzorgen bij een uitvaart. Daarom werkt Monuta samen met ViVace, specialist op het gebied van live-muziek bij uitvaarten. ViVace heeft conservatorium geschoolde musici en vocalisten met ervaring in de uitvaartbranche in haar bestand.

Monuta en ViVace willen graag in de groeiende vraag naar uitvaartmusici kunnen blijven voorzien. Daarom organiseren zij op 24 november de eerste auditie voor uitvaartmusici in Enschede.

”Uitvaarten worden steeds persoonlijker en live-muziek past daar goed bij. De musici van ViVace geven op professionele wijze uitdrukking aan de persoonlijke wensen van de nabestaanden”, aldus Haye Swart, directeur van ViVace. “Of het nu gaat om instrumentaal, vocaal, solo of een ensemble, voor elk muziekgenre hebben wij de juiste mensen. Onze musici zijn betrokken, respectvol en delen graag hun liefde voor de muziek. Recentelijk hebben wij een uitvaart met live-muziek voor Monuta verzorgd in de kerk in Braamt, het was een prachtige dienst naar volle tevredenheid van de familie.”

Voor Monuta zijn de auditierondes de kroon op de samenwerking met ViVace. In ViVace heeft Monuta een deskundige partij gevonden die met dezelfde passie haar vak uitoefent; het creëren van een onvergetelijke herinnering.

Na de auditie in Enschede volgen er nog meer audities. Directeur Haye Swart is inmiddels in gesprek met de gemeenten Groningen, Den Haag en Rotterdam om daar ook audities te organiseren. De musici doen auditie voor een professionele jury. De jury bestaat uit de twee directeuren van ViVace. Zij krijgen ondersteuning van Jean Copland om de vocalisten te beoordelen.

Copland is verbonden aan de Nationale Reisopera en organisator van het Christina Deutecom Concours. Daarnaast krijgen de musici informatie van ViVace over de organisatie rondom live-muziek bij uitvaarten. Monuta clustermanager Wilco Leukenhaus zal vanuit zijn ervaring de deelnemende musici enthousiast vertellen over de betekenis die muziek aan een uitvaart geeft.

De eerste auditie vindt plaats op dinsdag 24 november van 9.30 tot 16.00 uur in de Nationale Reisopera, Perikweg 97 in Enschede. Musici die willen meedoen aan de audities kunnen zich aanmelden bij Haye Swart van ViVace, telefoon 053 – 434 66 66 of per mail info@vivace.nl

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn