nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbeurs “Sta met GUV even stil bij de dood”

18 november 2009


Op zondag 29 november houden GUV & Wekking en Balinkes Uitvaartverzorging een regionale uitvaartbeurs onder de titel “Sta met GUV even stil bij de dood” in Erve Kots te Lievelde. De uitvaartbeurs wordt nu voor de tweede keer gehouden en trok de vorige keer meer dan 700 bezoekers.

“Even stilstaan bij de dood geeft nabestaanden houvast als ze onverhoopt met de dood in eigen kring te maken krijgen. Natuurlijk is dit een moeilijk onderwerp, juist daarom proberen wij door het organiseren van een beurs dit laagdrempelig te maken,”aldus Willy van Eerden.”De voorbereidingstijd van enkele maanden die we aan deze beurs besteed hebben, zijn we snel vergeten als we zien hoe geïnteresseerd mensen zijn. De bezoekers van de vorige beurs hebben veel vragen gesteld en we zijn blij dat we hen goed konden informeren. Wij willen dit graag als advies aan de mensen meegeven: Leg je wensen vast, geef nabestaanden een houvast bij de toch al moeilijke keuzes,” zo geeft uitvaartverzorger Henk-Jan Harbers aan. Zij organiseren samen met Xandra Wolterink, eveneens werkzaam bij GUV, deze uitvaartbeurs.

Aan de beurs werken veel bedrijven uit de uitvaartsector mee. Van een speciale waterurn via een oud-hollandse graftrommelmaker en de koelingen voor het opbaren tot en met nazorgconsulentes, alles is aanwezig. Op de beurs zal er natuurlijk ook ruimte gereserveerd worden voor kinderen met o.a een speciale kinderhoek. Brenda Rosendahl verzorgt bijzondere afscheidsballonnen. Zelfs een motor met zijspan waarop de overledene zijn laatste reis kan maken ontbreekt niet. Bloemisten uit de regio leveren bloemstukken die over de hele beurs verspreid tentoongesteld worden.

GUV zelf verstrekt zelf informatie over alle zaken die geregeld moeten en kunnen worden rondom een uitvaart. Ook kan men een afspraak maken om zaken eens thuis door te spreken of wensen vast te leggen voor de toekomst. Het regionale crematorium, GUV Berkenhove, zal aanwezig zijn met informatie en diverse mogelijkheden voor asbestemming zoals urnen en sieraden. GUV Uitvaartverzekering zal uitleg geven over hoe de kosten van een uitvaart verzekerd kunnen worden. Bestaande polissen kunnen beoordeeld worden en vervolgens krijgt men een advies op maat.

“Rouwen? Hoe doe je dat?” is de titel van lezingen die GUV tijdens de beurs organiseert.
Sigrid Mulder en Trix van Ast zullen de lezingen verzorgen. Bij het leren omgaan met de verliezen in je leven, krijg je te maken met een lawine aan gevoelens en zeer verwarrende situaties. Het hoe hier mee om te gaan wordt belicht door bovenstaande specialisten op dit gebied. De lezingen zijn bedoeld voor iedereen en zijn gratis toegankelijk. Alleen vol is vol. De lezingen worden gehouden om 11.00 uur en 14.00 uur. Belangstellenden voor de lezingen kunnen zich opgegeven via 0900 – 700 7000 of via Karin@guv.nl. Graag namen, voorkeurstijd en telefoonnummer vermelden.

Tijdens de gehele dag zal er op verschillende momenten live-muziek zijn, van verschillende genres, zoals dat ook tijdens een begrafenis of crematieplechtigheid tot de mogelijkheden behoort.

Iedereen die zich wil oriënteren, heeft daar zondag 29 november van 10.00 tot 17.00 uur de gelegenheid voor in “Erve Kots”, Eimersweg 4 te Lievelde. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >