nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘Origin-Oorsprong’ sluit kunstproject af met tentoonstelling in Kasteel het Nijenhuis

5 november 2009

Van 15 november tot en met 13 december presenteren de kunstenaars Jacomijn Schellevis (NL) en Micki Skudlarczyk (USA) hun kunstproject 'Origin-Oorsprong', geïnspireerd op de ideeën rondom de dood en het hiernamaals voorafgaand aan het christendom in Overijssel. De kunstenaars hebben de laatste 3 maanden onderzoek gedaan naar vroegtijdige heidense rituelen en ceremonies rond de dood en begrafenis-tradities uit deze regio.

Naar aanleiding van hun onderzoek realiseerden ze tijdelijke installaties, film en een performance in het landschap van Overijssel. In samenwerking met het Museum de Fundatie wordt een selectie van de resultaten, samen met nieuwe werken, tentoongesteld in één van de bouwhuizen van Kasteel het Nijenhuis bij Heino. In deze eindpresentatie zijn overleveringen van deze voorchristelijke gebruiken maar ook hedendaagse ideeën over grafgiften meegenomen. Een publicatie van dit project zal beschikbaar zijn op de tentoonstelling.
Dit project wordt financieel ondersteunt door de Provincie Overijssel, Yarden uitvaartzorg, The Oregon Art Commission (USA) en J. Douglas Macy, Landscape Architecture (USA). Tevens wordt dit project ondersteunt door Landschap Overijssel, Cultuurwerkplaats R10, Bibliotheek Zwolle Centrum, Kunstuitleen Zwolle, Kunst & Cultuur Overijssel en Historisch Centrum Overijssel.

Origin-Oorsprong, 15 november t/m 13 december 2009
Kasteel het Nijenhuis, ’t Nijenhuis 10, 8131 RD Heino/Wijhe
Openingstijden: november, do t/m zo, 11.00-17.00 uur
december, di t/m zo, 11.00-17.00 uur
De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 14 november, 13.30 uur.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE