nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbranche lanceert online tv-station: Uitvaart.tv

16 november 2009


Vandaag lanceert de uitvaartbranche een online tv-kanaal over de wereld van begraven en cremeren: Uitvaart.tv. Met het online tv-kanaal hoopt de branche mensen beter en met emotie en beleving voor te kunnen lichten. Het online tv kanaal is (nu nog alleen) bereikbaar op www.uitvaart.tv.

Uitvaart.tv biedt 4 'kanalen'. Ruggengraat van de site is een online serie waarbij presentatrice Femke Karel (28 jaar) de kijker meeneemt op ontdekkingsreis langs de vele vernieuwende mogelijkheden die de uitvaartbranche vandaag de dag te bieden heeft. De eerste uitzending staat in het teken van uitvaartvervoer. Femke Karel laat ons kennis maken met traditionele rouwauto's in allerlei kleuren maar ook met uitvaartkoetsen, motoren, boten en zelfs met de uitvaart-koe Leentje! De tweede uitzending zal gaat over kisten en lijkwades.

Naast het voorlichtingskanaal biedt Uitvaart.tv (www.uitvaart.tv) ook nog een kanaal met geselecteerde uitvaartreportages. Vandaag kan de indrukwekkende uitvaart van volkszanger Richard Janse worden bekeken. Tevens biedt Uitvaart.tv een serie bedrijfsreportages van crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra. Medewerker Bina Versteeg van crematorium Rotterdam Hofwijk laat zien, hoe het er aan toe gaat in 'haar' crematorium. Tot slot biedt Uitvaart.tv ook nog een serie korte filmpjes met handige weetjes. Zo wordt er uitgezocht welk deel van de as na crematie afkomstig is van de uitvaartkist. En wat het verschil is tussen een algemeen graf en een familiegraf.

Initiatiefnemer van Uitvaart.tv is het Amsterdamse bedrijf Uitvaart.Com, tevens exploitant van de populaire sites Condoleance.nl en Uitvaart.nl. Directeur Peter van Schaik (39 jaar) licht toe: "Internetvideo is sterk in opmars. Steeds meer mensen hebben snelle internetverbindingen die dat mogelijk maken. Daarnaast maakt de groeiende populariteit van oa. de Iphone het mogelijk ook mobiel internetfilmpjes te bekijken. Als uitvaartbranche willen we daar bij zijn. Juist in onze branche staan emotie en beleving centraal. We denken dat we dat beter kunnen bieden met online video, dan met lange tekstpagina's en plaatjes".

Uitvaart.tv wordt geproduceerd door de ervaren tv makers van BDK Media (www.bdkmedia.nl) werkzaam vanuit Utrecht en Zwolle.