nieuws

Facultatieve
Sponsors

Allerzielen alom Vlaardingen: warm en respectvol

5 november 2009

Vlaardingen volgde dit jaar het landelijke kunstproject allerzielen alom. Een weekend lang was er op een creatieve manier aandacht voor allerlei vormen van herinneren.

Het netwerk Palliatieve Zorg Nieuwe Waterweg Noord startte op vrijdag 30 oktober met een symposium, met een niet-alledaagse invulling. Na de twee hoofdsprekers, Elly Dijkshoorn en Arthur Polspoel vertrokken tientallen deelnemers naar allerlei artistieke locaties om daar letterlijk aan de slag te gaan met "vormen van herinneren". Na het buffet nam Stichting Flagen het programma over en sloot men aan bij de lichtwandeling over de oude begraafplaats Emaus.

De volgende avond dwaalden ruim duizend mensen over de moderne begraafplaats Holy. Overdag zijn de lanen strak en de heggen vrij hoog. Op deze avond was er een serene sfeer met licht, vuur en warmte. bij diverse kunstprojecten konden nabestaanden uiting of vorm geven aan hun gevoel. Uniek was de invulling van de islamitische begraafplaats. Intense voorbereiding zorgde ervoor dat honderden moslims deze avond de begraafplaats bezochten en met behulp van een kunstenares hun dierbaren herdachten.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE