nieuws

Facultatieve
Sponsors

Officiële opening en Open Dag Krematorium Niederrhein Willich

1 september 2009


De Open Dag van het Krematorium Niederrhein Willich op zaterdag 29 augustus was een groot succes. Rond de 2800 bezoekers kwamen naar het nieuwe crematorium om rond te kijken en zich te laten informeren over de mogelijkheden van het voor Duitsland unieke crematorium. Met de onthulling van kunst werd Krematorium Niederrhein Willich een dag eerder officieel geopend door Dipl. Ing. Josef Heyes (Bürgermeister Stadt Willich) en Dr. Rolf Lichtner (Bundesverband Deutsche Bestatter), waarna het werd ingezegend.

De bouw van Krematorium Niederrhein Willich heeft bijna twee jaar geduurd. In die tijd is het historische landgoed, dat lang in bezit was van een adellijke familie, ingrijpend verbouwd om te komen tot een nieuw en voor Duitsland uniek Krematorium.Het Krematorium - uitstekend bereikbaar aan afslag 23 van de Autobahn 44 – werd in eerste instantie door horeca ondernemer Jan Cox ‘ontdekt’ als mogelijke locatie. Cox zocht vervolgens samenwerking met de Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Best, ondernemer Ernst August Rath en 'de Facultatieve Groep'. 'De Facultatieve Groep' heeft sinds 1913 ervaring met de exploitatie van een groot aantal crematoria in Nederland en Duitsland (Memmingen, Beieren). Henry Keizer, bestuursvoorzitter van ‘de Facultatieve Groep’: “Met de persoonlijke wensen van de overledene en nabestaanden als uitgangspunt is in het Krematorium Niederrhein Willich rondom en tijdens een plechtigheid - binnen de grenzen van de wet - alles mogelijk. In overleg met de uitvaartondernemer doen wij er voortdurend alles aan om een waardig, piëteitsvol en persoonlijk afscheid te verzorgen. De crematie zelf kan altijd binnen 24 uur na ontvangst van het verlof tot cremeren plaatsvinden. Hierdoor is de as altijd zo snel mogelijk beschikbaar.”

Persoonlijke wensen
“Met respect voor de wet en lokale tradities is het Krematorium Niederrhein Willich in staat om in te spelen op alle mogelijke persoonlijke wensen”, vertelt Henry Keizer. “Zo zijn er twee aula’s met elk een eigen uitstraling. Speciaal voor een stijlvolle condoleance na afloop van een plechtigheid beschikt het Krematorium over verschillende ruimtes met uitgebreide gastronomische mogelijkheden. Hiervoor hebben wij een professionele keuken.”

Opbaarkamers
In het monumentale hoofdgebouw beschikt Krematorium Niederrhein Willich over unieke opbaarkamers met elk een eigen ‘huiselijke’ sfeer en uitstraling. Henry Keizer: “Wij realiseren ons dat het definitief afscheid nemen van een dierbare misschien wel het moeilijkste is wat er is. Nabestaanden die van onze rouwkamers gebruik maken, ontvangen van ons dan ook een eigen digitale ‘sleutel’ zodat zij afscheid kunnen nemen wanneer zij dat willen: 24 uur per dag en 7 dagen per week.”

Voor meer informatie: www.krematoriumniederrheinwillich.de.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >