nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Jonkerbos bestaat 25 jaar (1984 – 2009)

24 september 2009


Met de onthulling van kunst stond het Nijmeegse Crematorium Jonkerbos (Weg door Jonkerbos 51) op 22 september stil bij haar 25-jarig bestaan. Het kunstwerk - speciaal voor het herinneringsmonument bij het verstrooiingsterrein gemaakt - werd onthuld door de medewerkers van het crematorium. “Want het zijn juist de medewerkers die ‘Jonkerbos’ voortdurend in staat stellen invulling te geven aan de persoonlijke dienstverlening,“ stelde de heer J.M.H.J. Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van 'de Facultatieve Groep'. “Zij maken het verschil.”

Nadat de gemeente in 1982 had ingestemd met een crematorium in Nijmegen, opende ‘Jonkerbos’ twee jaar later haar deuren. Sindsdien heeft het crematorium voor veel mensen een belangrijke rol gespeeld. Als onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’, waartoe onder meer ook het eerste crematorium van ons land (Westerveld in Driehuis) behoort, is Jonkerbos in staat nóg sneller in te spelen op veranderende wensen en eisen in veranderende tijden. Plechtigheden, de condoleance na afloop en met name de asbestemming en gedenktekens krijgen een steeds persoonlijker karakter, een ontwikkeling waar Jonkerbos en alle ruimte en mogelijkheden aan biedt maar zeker ook in kan adviseren.‘De Facultatieve Groep’
Crematorium Jonkerbos maakt deel uit van ’de Facultatieve Groep’ (sinds 1874). De kernactiviteiten van de Groep zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is de Groep actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is ‘Eenheid in verscheidenheid’; bij alles wordt uitgegaan van één kwaliteit: de hoogste.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >