nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uniek concept: Rouw bij mensen met een verstandelijke beperking

Zelhemse ondernemer geeft handreiking naar zorg

28 september 2009

Zelhem - Rouwverwerking bij mensen met een verstandelijke beperking vereist een bijzondere aanpak. Daarom ontwikkelde het bedrijf Rondom Rouw uit Zelhem een uniek concept; een map ontwikkeld ter ondersteuning voor begeleiders en familie. De map bevat foto-informatieboeken, een handreiking met tips over rouwverwerking, inclusief een adressenlijst ter ondersteuning en een beknopte literatuurlijst.

Gert Brinkhorst uit Zelhem richtte in 2006 het bedrijf Rondom Rouw op na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de uitvaartbranche. De afgelopen jaren gebruikte hij zijn werkervaring en opgedane kennis om nieuwe producten te ontwikkelen in de uitvaartsector.

Informatie- en herinneringsboek
In samenwerking met Stichting de Lichtenvoorde ontwikkelde Gert Brinkhorst de informatiemap voor mensen met een verstandelijke beperking. De Zelhemse ondernemer presenteerde het eindresultaat voor de vakjury tijdens de Opendag in het crematorium in Dieren. Deze was erg onder de indruk van de zorgvuldigheid en professionaliteit waarmee de informatie is uitgewerkt in drie prachtige foto-informatieboeken gefotografeerd door beroepsfotograaf Gerard Mühlradt uit Etten. In de foto- informatieboeken wordt een jongen met een verstandelijke beperking gevolgd tijdens het hele proces van begraven en cremeren van een dierbare. Van het regelen van de uitvaart en de uitvaart zelf, tot het uitzoeken van een grafsteen en het bijzetten van de urn. In beide boeken is ruimte gelaten voor kleuren, knippen, plakken of schrijven waardoor het boek ook te gebruiken is als herinneringsboek.

Handreiking als hulpmiddel
De handreiking bevat tips over rouwverwerking voor, ouders en begeleiders en is vooral bedoeld als hulpmiddel en voorlichtingsmateriaal. Het geheel wordt aangeboden in een A4 map, zodat o.a. ook eigen informatie kan worden toegevoegd. De map is verkrijgbaar via Rondom Rouw te Zelhem www.rondomrouw.nl of telefonisch via (0314) – 64 01 73. De boeken zijn ook los verkrijgbaar.

Met deze Informatiemap heeft Rondom Rouw zich gekwalificeerd voor een finaleplaats bij de International Funeral Awards. Een belangrijke prijs die wordt uitgereikt aan bedrijven die kwalitatief hoogstaande nieuwe producten of diensten voor de uitvaartbranche hebben ontwikkeld. Dit jaar gaat het om diverse genomineerden uit Nederland, België en Duitsland. Rondom Rouw heeft zich genomineerd voor deze Funeral Award. De winnaar van deze prijs wordt 24 oktober a.s. in Aarschot (België) bekend gemaakt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >