nieuws

Facultatieve
Sponsors

Voorlichtingsboekje Afscheidswijzer verkozen als ‘Innnovatie van de week’ door innovatienetwerk Syntens

16 januari 2009

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken ondersteunt Syntens MKB-ondernemers bij innovaties. Syntens selecteert elke week één innovatie die in haar ogen veel potentieel heeft en extra aandacht verdient. Deze week is de Afscheidswijzer van de Apeldoornse onderneming Calido Media ‘Innovatie van de Week’.

Over de Afscheidswijzer

De Afscheidswijzer is een A5-boekwerkje dat op een onafhankelijke manier informatie verstrekt over een uitvaart en alles wat hier bij komt kijken. Calido-directeur Hans Tuenter, uitgever van het boekje: “We gaan dit naslagwerk distribueren in samenwerking met gemeenten.” De Afscheidswijzer is gratis bij verschillende, logische plekken (huisartspraktijken, gemeenten, zorginstellingen, uitvaartcentra, bibliotheken) mee te nemen.
Burgers van een gemeente krijgen op neutrale en integere wijze informatie over palliatieve zorg, organisatie van de uitvaart, rouwverwerking en nalatenschap. De Afscheidswijzer bevat nuttige gemeentelijke informatie en verwijzingen naar lokale en landelijke maatschappelijke instanties. Via advertenties vinden lezers gemakkelijk hun weg naar instellingen en bedrijven die behulpzaam kunnen zijn bij de organisatie van de uitvaart. De Afscheidswijzer wordt kosteloos en laagdrempelig verspreid door bijvoorbeeld gemeentelijke instellingen, zorginstellingen en bibliotheken.

De eerste Afscheidswijzer-editie van Nederland is in nauwe samenwerking met de Gemeente Apeldoorn tot stand gekomen. De Gemeente Apeldoorn ondersteunt ook de verspreiding en communicatie rondom dit medium. In navolging op de Gemeente Apeldoorn zal de Afscheidswijzer ook in de Gemeente Amersfoort worden uitgebracht. Diverse andere gemeenten hebben inmiddels hun medewerking toegezegd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >