nieuws

Facultatieve
Sponsors

Toparchitect voor De Nieuwe Ooster

15 januari 2009


Het bestuur van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer stemde dinsdag 13 januari in met de keuze voor architectenbureau Henket & partners voor de uitbreidingsplannen van De Nieuwe Ooster. Een verbouwing is mede noodzakelijk omdat het crematorium van De Nieuwe Ooster niet meer voldoet aan de nieuwste milieueisen.

Willem Paquay, portefeuillehouder van De Nieuwe Ooster, is bijzonder ingenomen met Henket. ‘Een monumentale en bekende begraafplaats als De Nieuwe Ooster verdient een toparchitect. De eerste schetsontwerpen zijn zonder meer spectaculair te noemen’.

Hubert-Jan Henket (1940) is een van de meest toonaangevende architecten van dit moment. Hij is gespecialiseerd in de relatie tussen oud- en nieuwbouw, herbestemming en restauratie. Grote aansprekende (restauratie)projecten van Henket zijn het Teylersmuseum in Haarlem, Sanatorium Zonnestraal in Hilversum en het De Vriese paviljoen van museum Boymans Van Beuningen in Rotterdam. Daarnaast is hij supervisor Architectuur en Stedenbouw van de Luchthaven Schiphol en voorzitter van de stichting Rietveld-Schröderhuis van het Rietveld-archief. Vanaf 1998 tot aan zijn emiraat in 2005 was hij hoogleraar architectuur aan de Technische Universiteit in Delft.

In 1999 won Henket de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs voor zijn gehele oeuvre. In 2004 won hij samen met Wessel de Jonge de BNA Kubus, een prijs van de Nederlandse Bond van Architecten vanwege hun ‘revitalisering van architectonisch erfgoed’. In 2007 hebben het Fries Museum te Leeuwarden en het Glaspaleis in Heerlen tentoonstellingen gewijd aan zijn werk.

Naast de aanbouw voor het crematorium aan de huidige aula krijgt De Nieuwe Ooster de beschikking over een nieuwe tweede aula. Deze aula komt in een rijksmonumentaal gebouw op het voorterrein en is ruimer van opzet dan de huidige kleine aula. Het voorterrein wordt opnieuw ingericht, met gescheiden wachtruimtes.

Dit maakt het mogelijk de individuele zorg voor de nabestaanden en belangstellenden nog beter in te vullen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >