nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta rust 100 uitvaartcentra uit met AED

23 januari 2009

Uitvaartcentra en crematoria zijn drukbezochte plekken, waar bezoekers vaak te maken hebben met emoties. Monuta heeft daarom 100 vestigingen voorzien van een automatische externe defibrillator (AED). Directievoorzitter Cors Hage roept andere uitvaartondernemers op dit voorbeeld te volgen.

Of je een overledene goed of minder goed kent, een uitvaart is altijd een emotionele aangelegenheid. Voor nabestaanden is het vaak een stressvolle periode. Helaas komt het voor dat mensen in een uitvaartcentrum of crematorium hartproblemen krijgen. Dat kan iedereen overkomen. Zowel tieners en atleten als oudere mensen. Monuta heeft daarom 100 vestigingen voorzien van een automatische externe defibrillator, een zogenaamde AED. Directievoorzitter Cors Hage: “Ik vind dat Monuta hierin een maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft. We hebben niet alleen AED’s opgehangen. We leiden onze mensen ook op, zodat zij weten hoe zij moeten reanimeren en hoe zij de AED moeten gebruiken. Ik roep elke uitvaartondernemer op om dezelfde keuze te maken.”

Met een AED kan een omstander een elektrische schok geven aan een slachtoffer van een hartstilstand. De AED is gemakkelijk te gebruiken: een stem begeleidt de gebruiker stap voor stap. In combinatie met snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen levens worden gered.

Volgens de Nederlandse Hartstichting worden elke week 300 Nederlanders getroffen door een plotselinge hartstilstand, waarvan minder dan 10% overleeft. Als binnen zes minuten 112 wordt gebeld, gereanimeerd en de AED wordt toegepast, kan deze overlevingskans oplopen tot 50 à 70%. De aanwezigheid van mensen die kunnen reanimeren en defibrilleren én de aanwezigheid van AED’s in de centra van Monuta, zorgen ervoor dat de overlevingskans van een slachtoffer groter is. Meer informatie over de 6 minuten campagne van de Hartstichting via www.6minuten.nl.

Elk einde is het begin van een mooie herinnering. Dat is waar Monuta voor staat. De mogelijkheden om het afscheid op eigen wijze in te vullen zijn groter dan ooit. Monuta maakt mensen hier bewust van, bestaat ruim 85 jaar en verzorgt jaarlijks meer dan 18.000 uitvaarten. Ervaring die Monuta gebruikt om een uniek afscheid mogelijk te maken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >