nieuws

Facultatieve
Sponsors

28 januari: LEZING DE VERBORGEN TOMBE door egyptoloog Huub Pragt.

1 januari 2009


Op woensdag 28 januari organiseert Yarden Vereniging Overijssel in Diepenveen bij Deventer de lezing ,de verborgen tombe’.

Drieduizend jaar geleden regeerde een hogepriester van Amon, Mencheperra, als koning over het zuiden van Egypte. Ondanks zijn tweeënveertigjarige bewind is weinig over deze koning bekend.

Slechts enkele voorstellingen en naamsvermeldingen staan weergegeven op tempelmuren. Opvallend is dat ook geen enkel grafvoorwerp van deze koning is teruggevonden. Het sterke vermoeden bestaat dat het nooit ontdekte graf van Mencheperra nog ongeschonden is.
In een avondvullende lezing vertelt Huub Pragt over de prachtige grafschatten die destijds aan het licht zijn gekomen. Het is aantoonbaar dat het vele goud en zilver dat in het noorden werd aangetroffen uit de in het zuiden van Egypte gelegen graven van het Dal der Koningen is gehaald.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.De zaal is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang voor deze avond is gratis.

Adres Yarden Uitvaartcentrum Steenbrugge Raalterweg 29 Diepenveen.Reserveren is gewenst telefoon 0546-864873 of mail overijssel@yarden.nl

De Vereniging Overijssel maakt deel uit van Yarden organisatie die verzekeringen en uitvaarten verzorgt. Wij geven aandacht aan iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Want een uitvaart dient een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis te zijn.

Het bedrijfsmotto ‘Iedere uitvaart uniek’ is bij Yarden dan ook meer dan een mooie belofte.

De meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Deventer vindt u in woord en beeld op www.uitvaart-deventer.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >