nieuws

Facultatieve
Sponsors

OPEN DAG YARDEN CREMATORIA EN BEGRAAFPLAATSEN DEN HAAG EN RIJSWIJK

Crematoria als Grand Café

11 september 2007

Zondag 16 september vindt van 10.00 tot 17.00 uur een open dag plaats van vier Yarden-vestigingen in Den Haag en Rijswijk. Belangstellenden kunnen informeel een kijkje achter de schermen nemen, zoals in ontvangstruimtes èn ovenruimte. Behalve rondleidingen en presentaties bieden de locaties meer. De koffiekamers zijn ingericht als Grand Café met een proeverij van zoete en hartige hapjes en een drankje. Zo maakt men kennis met de culinaire mogelijkheden bij een uitvaart. De locaties zijn: crematorium Ockenburgh (Ockenburghstraat 21, Den Haag), crematorium en begraafplaats Nieuw Eykenduynen (Kamperfoeliestraat 2-a, Den Haag), crematorium en begraafplaats Eikelenburg (Eikelenburglaan 7, Rijswijk), begraafplaats Oud-Rijswijk (Sir Winston Curchilllaan 233, Rijswijk). Gedurende de open dag pendelt de uitvaarbus tussen de locaties.

Inspiratie
Belangstellenden kunnen zich laten informeren over activiteiten van de locaties en voorlichting krijgen over verzekeringen, testament, kisten, grafstenen en asbestemming. Natuurlijk is een rustige wandeling door urnentuin of begraafplaats ook mogelijk. Zo heeft Nieuw Eykenduynen bijzondere graven, waaronder die van Juliana’s geheime halfzus en van de schrijvers Willem Kloos en Simon Vestdijk. Uiteraard zijn allerlei vormen van rouwvervoer vertegenwoordigd, waaronder de uitvaartbus. Op de locaties is live muziek en zang en worden ambachten rond uitvaart gepresenteerd. De open dag staat in teken van het thema ‘inspiratie’. Yarden wil mensen inspireren hun eigen uitvaart invulling te geven. Omgekeerd wil zij graag ideeën opdoen om de dienstverlening nog beter aan te laten sluiten op individuele wensen.

Mogelijkheden
Alexandra Howard, woordvoerder Yarden: ‘Onze medewerkers staan de hele dag klaar om vragen te beantwoorden over uitvaartmogelijkheden. Er is steeds meer mogelijk op uitvaartgebied. Van borrel tot live muziek. Niet voor niets is de gemiddelde duur van een uitvaartdienst langer geworden. Mensen nemen meer de tijd en kiezen na afloop bijvoorbeeld voor een hapje en een drankje. Natuurlijk blijft cake met koffie mogelijk.’

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE