nieuws

Facultatieve
Sponsors

27 september: Lezing "CONSUMEREN EN PRODUCEREN" Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Interculturele dodenplaats - van actualiteit tot toekomstvisie

23 september 2007


David Elders, Amsterdam en Evert de Niet, Groningen spreken over uitvaart en de rol van de klant.
Gaat het over consumeren, participeren of produceren?

1. spreker David Elders

David Elders is afgestudeerd filosoof, en uitvaartondernemer van de “nieuwe stempel”. Hij bespreekt de veranderende rol van de uitvaartondernemer. De klant/consument wordt steeds meer producent van zijn eigen uitvaartritueel of dat van zijn naasten. Het graf, of de uitvaart wordt gestileerd tot de “ultieme persoonlijke daad”. Hoe beleeft de uitvaartondernemer deze ontwikkelingen?


2. spreker: Evert Niet

Evert de Niet is directeur van uitvaartverzorging Algemeen Belang en lid van diverse besturen en adviesraden in de uitvaart. De klant met persoonlijke wensen en ideeën staat voor hem centraal met respect voor culturele waarden. De 24 uurs toegankelijke kamer in het uitvaartcentrum in Groningen is 'gestyled' door het Groninger museum. Evert Niet gaat in op de veranderingen die zich rondom sterven, uitvaart, begraven en herdenken voordoen. Wat zijn de ontwikkelingen in de maatschappij? Zijn er stromingen te duiden? Gaan we voor exoticisme, traditie of persoonlijke invulling als wens van de overledenen of om de nabestaanden een goed gevoel te geven? Welke voorwaarden moeten we scheppen om aan de verwachtingen van de consument te voldoen binnen de enorme verscheidenheid die Nederland telt?


De lezing is gratis toegankelijk en vindt plaats in het gebouw BKV van de HKU, Ina Boudier-Bakkerlaann 50, 3582 VA Utrecht.


Als u vragen heeft, mail gerust naar info@intercultureledodenplaats.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE