nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eerste Nederlandse opleiding Thanatopraxie van start !

19 september 2007


Vrijdag 14 september is bij Docendo de eerste Nederlandse opleiding 'Thanatopraxie' van start gegaan. Docendo heeft deze nieuwe opleiding in samenwerking met Hygeco International zorgvuldig voorbereid.

Om gebruik te kunnen maken van de expertise in de ons omringende landen zijn er werkbezoeken gebracht aan Engeland, Belgiƫ en Frankrijk. Er is daarbij gekeken hoe de opleiding er in die landen uitziet en op welke wijze de praktijkstages worden ingevuld.

Met gebruikmaking van deze informatie, heeft Docendo een unieke opleiding ontwikkeld en een zeer complete syllabus samengesteld. Daarnaast wordt aan iedere student een tweetal zorgvuldig geselecteerde studieboeken voor de vakken anatomie, fysiologie en pathologie beschikbaar gesteld. De opleiding is met name zo uniek, omdat Docendo samenwerkt met de medische faculteit van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De theoretische lessen zullen voor een groot deel op de Erasmus Universiteit plaatsvinden, waardoor de theoretische module Anatomie in Nederland een bijzonder praktisch karakter krijgt.

In december zullen de eerste studenten examen doen voor de module theorie, om vervolgens vanaf januari bij Hygeco Frankrijk te starten met de stageperiode.

Omdat voor deze eerste opleiding zeer veel belangstelling bestond, was er al snel geen mogelijkheid meer om in te schrijven. Daarom overweegt Docendo om op zo kort mogelijke termijn met een tweede groep studenten te starten. Voor meer informatie of inschrijving verwijzen we naar de website www.docendo.nl of u kunt een mail sturen naar info.docendo@zdg.nl

Geldermalsen, 14 september 2007

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE