nieuws

Facultatieve
Sponsors

OPEN DAG YARDEN BEGRAAFPLAATS EN CREMATORIUM IJSSELHOF

Crematorium wordt Grand Café

11 september 2007

Op zondag 16 september houdt Yarden Begraafplaats en Crematorium IJsselhof - Goejanverwelledijk 6, Gouda - een open dag. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden in een informele sfeer een kijkje achter de schermen nemen. Zoals in publieksruimten èn de ovenruimte. Behalve rondleidingen en presentaties, gebeurt er veel meer. Zo is de koffiekamer ingericht als Grand Café. Hier kan men kennismaken met de culinaire mogelijkheden bij een uitvaart, zoals Goudse versnaperingen. Voor de jonge bezoekers worden poffertjes gebakken.

Inspiratie
Belangstellenden kunnen zich door Yarden laten informeren over activiteiten van begraafplaats en crematorium en voorlichting krijgen over verzekeringen, testament, kisten en speciale vormen van asbestemming. Ook zijn er voorbeelden van grafmonumenten te zien en wordt een urnententoonstelling gehouden. Uiteraard zijn allerlei vormen van rouwvervoer vertegenwoordigd, zoals een echte rouwkoets, rouwauto’s en heel bijzonder: een loopkoets. De open dag staat in teken van het thema ‘inspiratie’. Yarden hoopt mensen deze dag te kunnen inspireren om hun eigen uitvaart invulling te geven. Omgekeerd wil zij graag ideeën opdoen om de dienstverlening nog beter aan te laten sluiten op individuele wensen.

Mogelijkheden
Teamleider Arjan van Nijnatten: ‘Onze medewerkers staan de hele dag klaar om vragen te beantwoorden over uitvaartmogelijkheden. Er is steeds meer mogelijk op uitvaartgebied. Van borrel tot live muziek. Niet voor niets is de gemiddelde duur van een uitvaartdienst langer geworden. Mensen nemen meer de tijd en kiezen na afloop bijvoorbeeld voor een hapje en een drankje. Natuurlijk blijft de bekende plak cake met koffie gewoon mogelijk.’

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE