nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium wordt Grand Café

Open dag Yarden Crematorium Rotterdam

5 september 2007


Op zondag 16 september houdt Yarden Crematorium Rotterdam - Maeterlinckweg 101, Rotterdam(-Zuid) - een open dag. Van 10.00 tot 17.00 uur kunnen belangstellenden in een informele sfeer een kijkje achter de schermen nemen. Zoals in ontvangstruimtes, binnencolumbarium èn ovenruimte. Behalve rondleidingen en presentaties, gebeurt er veel meer. Zo is de koffiekamer van het crematorium ingericht als Grand Café. Hier kan men kennismaken met de culinaire mogelijkheden bij een uitvaart; een proeverij van zoete en hartige versnaperingen en een drankje. Het Gedenkpark is tijdens de open dag ook te bezoeken.

Inspiratie
Belangstellenden kunnen zich laten informeren over activiteiten van het crematorium en voorlichting krijgen over verzekeringen, testament, kisten en speciale vormen van asbestemming. Ook zijn er demonstraties bloemschikken en toont een steenhouwer voorbeelden van grafstenen. Uiteraard zijn allerlei vormen van rouwvervoer vertegenwoordigd, zoals een echte rouwkoets. De open dag staat in teken van het thema ‘inspiratie’. Yarden hoopt mensen deze dag te kunnen inspireren om hun eigen uitvaart invulling te geven. Omgekeerd wil zij graag ideeën opdoen om de dienstverlening nog beter aan te laten sluiten op individuele wensen.

Mogelijkheden
Teamleider crematorium Elina Eker: ‘Onze medewerkers staan de hele dag klaar om vragen te beantwoorden over uitvaartmogelijkheden. Er is steeds meer mogelijk op uitvaartgebied. Van borrel tot live muziek. Niet voor niets is de gemiddelde duur van een uitvaartdienst langer geworden. Mensen nemen meer de tijd en kiezen na afloop bijvoorbeeld voor een hapje en een drankje. Natuurlijk blijft de bekende plak cake met koffie gewoon mogelijk.’

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE