nieuws

Facultatieve
Sponsors

LOTGENOTENGROEP VOOR NABESTAANDEN NA ZELFDODING

4 september 2007

Zelfdoding komt vaker voor dan men denkt, vaker dan bijvoorbeeld overlijden door een verkeersongeval. Toch wordt er weinig over gesproken. Soms uit schaamte, soms uit onmacht of omdat anderen niet weten hoe hierover te praten met een nabestaande. Nabestaanden van zelfdoding kunnen zich daardoor afgewezen voelen door hun omgeving. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op, want er is natuurlijk wel pijn, verdriet, gemis, maar ook boosheid en gevoel van schuld. Vaak vinden nabestaanden bij elkaar wél erkenning en troost en is contact met nabestaanden de manier om een stap verder te komen.

Daarom organiseert de stichting Humanitas samen met drs.Ton Baakman een lotgenotengroep voor nabestaanden van zelfdoding. Ton Baakman is oprichter van Snap jij het, een organisatie die zich ten doel stelt nabestaanden van zelfdoding te ondersteunen bij hun rouwverwerking. Hij gaf eerder een lezing over rouw na zelfdoding in Oud-Beijerland en in andere plaatsen Ton Baakman is naast psycholoog zelf ook nabestaande.

De lotgenotengroep start op 25 september 2007 en vindt tweewekelijks van 19,30 tot 22.00 uur plaats in Rouwcentrum Zuidema bij de algemene begraafplaats in ’s-Gravendeel, Maasdamseweg 1C. In totaal zijn er zes bijeenkomsten gepland, de kosten hiervoor bedragen € 75,- totaal.

Aanmelden kan bij Humanitas, Wim Stet, per e-mail: w.stet2@chello.nl of telefonisch: 0186- 609157. Voor meer informatie kan men eveneens bij Wim Stet terecht, of contact opnemen met Ton Baakman (024-3780836, 06-28124277, tb@snapjijhet.nl, www.snapjijhet.nl). Zij leggen graag uit wat de bijeenkomsten inhouden en wat men ervan kan verwachten.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE