nieuws

Facultatieve
Sponsors

In Pace DELA neemt Ventura Uitvaartverzorging over

Uitvaartzorg in Groenlo blijft persoonlijk en kleinschalig

13 september 2007

Op 1 mei jongstleden heeft de Oldenzaalse uitvaartverzorger In Pace DELA Uitvaartverzorging de uitvaartonderneming Ventura Uitvaartverzorging in Groenlo overgenomen. Daarmee is Ventura DELA Uitvaartverzorging de nieuwe naam van de voormalige Groenlose uitvaartstichting geworden. Het is een logische stap in de toch al intensieve samenwerking tussen beide bedrijven. Met de overname kan Ventura DELA Uitvaartverzorging beschikken over het uitgebreide pakket diensten, uitvaartproducten en faciliteiten van moederbedrijf In Pace DELA Uitvaartverzorging en kan de uitvaartzorg daarmee in Groenlo nog beter gestalte geven. Op zondag 30 september aanstaande organiseert Ventura DELA een open dag waarop het publiek met de uitvaartverzorger kan komen kennismaken.

De hoogste kwaliteit
“De overname doet uiteraard niets af aan de persoonlijke benadering en zorgzaamheid. Die belangrijke waarden vormen ook voor In Pace DELA de basis voor de uitvaartzorg”, benadrukt In Pace DELA directeur Ben Kalter. “Voor ons als uitvaartverzorger staat de hoogste kwaliteit tot in alle details altijd voorop. Om dat te benadrukken zijn we vorig jaar als eerste uitvaartverzorger buiten de Verenigde Staten bekroond met de ‘Pursuit of Excellence’ Award van de kwaliteitsorganisatie NFDA, de National Funeral Directors Organisation. Ventura DELA past uitstekend in die benadering. Ook dat is een uitvaartverzorger waar kwaliteit en persoonlijke aandacht centraal staan.”

Menselijk gezicht
Voor nabestaanden in Groenlo en omgeving verandert er uiteraard niets. De uitvaartleiders die er al werkzaam zijn blijven gewoon het aanspreekpunt, dus de uitvaartzorg houdt haar bekende, menselijke gezicht. Uitvaartleidster Mariska Wetzels-Eppink van Ventura DELA Uitvaartverzorging benadrukt dat de bundeling van krachten met In Pace DELA niets verandert aan het karakter van de uitvaartzorg in Groenlo: “Persoonlijke aandacht, intensieve zorg en kleinschaligheid horen nou eenmaal bij dit vak. Niet voor niets betekent Ventura in het Latijn ‘zorg hebben voor elkaar’. Een voordeel is wel, dat we nu waar nodig gebruik kunnen maken van de faciliteiten van In Pace DELA.”

Open dag
In het kader van de overname organiseren Ventura DELA Uitvaartverzorging en moederbedrijf In Pace DELA Uitvaartverzorging op zondag 30 september van 11.00 tot 15.00 uur een open dag. In het uitvaartcentrum aan de Lichtenvoordseweg kunnen de inwoners van Groenlo en omgeving (hernieuwd) komen kennismaken met zowel Ventura als In Pace DELA. Mariska Wetzels-Eppink: “We laten graag zien wat we allemaal te bieden hebben. Er staan onder meer rouwauto’s en uitvaartkisten opgesteld, maar ook bijvoorbeeld de notaris, de bloemist en de steenhouwer zijn aanwezig met hun diensten en producten. Onze medewerkers staan uiteraard klaar om alle vragen te beantwoorden.”

Maatschappelijke betrokkenheid
Ben Kalter: “Om een invulling aan onze maatschappelijke betrokkenheid te geven organiseren we regelmatig publieksevenementen, zoals exposities en speciale herinneringsdagen voor nabestaanden. Ook het organiseren van open dagen is één van de manieren om de uitvaartzorg een wat toegankelijker en menselijker gezicht te geven. Zo’n open dag is dan ook bepaald geen stemmige dag met een zwart randje, maar een ongedwongen evenement waar veel te zien is. Zelfs de kinderen kunnen mee, want we hebben bijvoorbeeld een springkussen en een kleurwedstrijd. Echt een open dag voor iedereen.”

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn