nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘TABOES EN SCHIJNDOOD’ IN YARDEN CREMATORIUM EN BEGRAAFPLAATS EIKELENBURG

Uitvaartgebruiken in Nederland

4 april 2007

Op maandag 16 april houdt Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg, Eikelenburglaan 7 in Rijswijk, een avond over uitvaarttradities en -gebruiken. De avond begint om 19.30 uur met Mortalis, een film (30 min.) over begraafplaatsen en rituelen van bevolkingsgroepen in het Nederland van nu. Daarna volgt een audiovisuele presentatie van historicus Wim Cappers. Hij behandelt de uitvaartgeschiedenis waarbij ook taboes en typische gebruiken aan bod komen. Daarnaast is er aandacht voor historische voorbeelden uit de regio.

Taboes
Wim Cappers: ‘Bekende begraafplaatsen in het buitenland zijn een toeristische bestemming. Denk aan het Parijse Père Lachaise en de Highgate Cemetery in Londen. Maar ook Nederland kent een mooie funeraire cultuur. Tijdens mijn presentatie schets ik deze geschiedenis en besteed aandacht aan oude taboes en opmerkelijke tijdsverschijnselen, waaronder de angst voor schijndood in de 19de eeuw. De Nederlandse funeraire cultuur is zeker niet doods!’

Reserveren
Yarden probeert het thema dood en uitvaart altijd vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Yarden Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg is vanaf 19.00 uur geopend. De avond eindigt omstreeks 21.45 uur. Halverwege is er een pauze. De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 070 396 1967 of cre.eikelenburg@yarden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >