nieuws

Facultatieve
Sponsors

Herdenking slachtoffers Tweede Wereldoorlog op De Nieuwe Ooster

23 april 2007


Op vrijdag 4 mei 2007 om 10.00 uur vindt de eerste van een reeks officiële herdenkingen in Amsterdam op De Nieuwe Ooster plaats. De bijeenkomst heeft een informeel karakter en is in het bijzonder bedoeld voor de burgers van Amsterdam en overige belangstellenden.

De burgemeester van Amsterdam, de heer mr. M.J. (Job) Cohen, gaat aan het hoofd van de stoet die voert langs een indrukwekkende reeks gedenktekens die herinneren aan de strijd, het verzet en de schrijnende verliezen die de Tweede Wereldoorlog kenmerken. Diverse autoriteiten, organisaties en individuele burgers eren de slachtoffers met bloemen en kransen. Gezamenlijk staat men, letterlijk, stil bij wat oorlog betekent voor mensen van toen en nu. Na afloop is er, bij een kopje koffie in één van de ontvangstkamers, gelegenheid tot napraten.

Het College van Burgemeester en Wethouders van Amsterdam en het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oost/ Watergraafsmeer nodigen alle belangstellenden uit deel te nemen aan deze herdenking. De Nieuwe Ooster (Kruislaan 126 in Amsterdam) is bereikbaar met bus 15 en tram 9.

Op 4 mei is het gedenkpark ook ’s avonds (tot 21.00 uur) geopend om mensen die individueel willen gedenken hier gelegenheid voor te bieden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >