nieuws

Facultatieve
Sponsors

Docendo en Hygeco International samen in opleiding Thanatopraxie

16 april 2007

Docendo Opleidingen (onderdeel van de Zorg Diensten Groep) en Hygeco International (onderdeel van ‘de Facultatieve Groep’) gaan samenwerken bij het ontwikkelen en uitvoeren van een opleiding Thanatopraxie. Met de wijziging van de Wet op de lijkbezorging – die de tijdelijke conservering van een
overledene (thanatopraxie) waarschijnlijk per 1 januari 2008 toestaat – zal een zware opleiding in ons land verplicht worden. Door de kennis en ervaring van Hygeco International en Docendo ontstaat een kwaliteitsopleiding die volledig op de situatie in ons land is toegespitst.

Docendo en Hygeco International hanteren dezelfde hoge maatstaf bij hun opleidingen en hebben hoge verwachtingen van de ontwikkeling van thanatopraxie in Nederland. De focus ligt momenteel uiteraard bij de nieuwe opleiding zelf. Op het gebied van de noodzakelijke voorlichting over thanatopraxie zal nauw samengewerkt worden door het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie en de Stichting Voorlichting en Opleiding Thanatopraxie Nederland.

De opleiding Thanatopraxie zal bestaan uit een uitgebreid theoretisch en een gedegen praktijkgedeelte. Docendo verzorgt daarbij in Nederland de theorie, die onder andere de leercomponenten 'piëteitvolle verzorging en restauraties' en anatomie bevat. Voor het anatomiedeel wordt met de medische faculteit van
de Erasmus Universiteit in Rotterdam samengewerkt. De praktijk zal door Hygeco worden verzorgd in Frankrijk. Hier is thanatopraxie immers al jaren toegestaan en als één van de oprichters van het ‘Institut Français de Thanatopraxie’ (ITF) speelt Hygeco al vele jaren een voortrekkersrol. Bovendien geeft het ITF een door de overheid erkend diploma af. Ook de enige gediplomeerde ‘thanatopracteurs’ van ons land (Bas de Leng van ZDG en Hayo Brugge van Algemeen Belang in Groningen) werden door het ITF in Frankrijk opgeleid.

Docendo Opleidingen
Als onderdeel van Zorg Diensten Groep uit Geldermalsen, verzorgt Docendo sinds 1993 opleidingen op het gebied van postmortale zorg en richt zich volledig op professionals in de gezondheidszorg, het uitvaartwezen, de overheid, politie en justitie.

Hygeco International
Hygeco International - onderdeel van 'de Facultatieve Groep' - is met een groot aantal vestigingen in Europa niet alleen een toonaangevend toeleverancier voor de uitvaartbranche, maar ook Europees marktleider en pionier op het gebied van thanatopraxie (de tijdelijke conservering van een overledene).
Alleen al in Frankrijk verzorgt Hygeco jaarlijks meer dan 40.000 overledenen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >