nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartorganisatie DELA bereikt mijlpaal in bestaansgeschiedenis

Meer dan € 10 miljard aan verzekerd kapitaal in 2006, ruim 3 miljoen verzekerden in 2007

23 januari 2007

Eindhoven, 23 januari 2007 - Het Eindhovense DELA kijkt terug op een succesvol jaar. De uitvaartverzekeraar en -verzorger kent sinds eind 2006 meer dan 2,5 miljoen naturaverzekerden. Dankzij een zeer sterke productiegroei in het afgelopen jaar, heeft DELA ook de grens van € 10 miljard verzekerd kapitaal ruimschoots gepasseerd. In totaal komt het aantal verzekerden - natura en kapitaal - binnenkort uit op 3 miljoen. Dit is een absolute mijlpaal in het jaar dat de organisatie ook haar 70-jarig bestaan viert.

Edzo Doeve, algemeen directeur DELA: “Onze ambities zijn mede gericht op groei. We zijn dan ook erg trots op deze resultaten. Hoewel het aantal uitvaarten in Nederland al enkele jaren licht daalt, is het marktaandeel van DELA op het gebied van uitvaartverzorging wederom gestegen. Ook op het gebied van uitvaartverzekeringen heeft het marktaandeel van DELA een groei doorgemaakt. Dit is gerealiseerd op eigen kracht. Daarnaast was het opgaan van de Nijmeegse verzekeraar St. Barbara in DELA, eind 2006, een belangrijk moment”.

Nieuw d’ELAN heeft gezicht

In 2004 startte DELA met de nieuwe strategische visie onder de naam ‘Nieuw d’ ELAN’. Medewerkers werden gestimuleerd hun ondernemerschap verder te ontplooien. DELA koos voor een positionering gericht op ‘(door)leven’ en ‘herinneren’, introduceerde nazorgdienstverlening, het DELA FamiliePlan en ontwikkelde meerdere distributiekanalen. Het nieuwe elan kreeg in 2006 een gezicht door een nieuwe huisstijl, een nieuwe campagne en sponsoring van het Nederlands damesvolleybalteam. Ook de verbouwing van uitvaartcentra en crematoria, evenals het nieuwe hoofdkantoor in Eindhoven dat nu volledig is ingericht op ‘flexwerken’, draagt bij aan de nieuwe positionering.

Ambities 2007: realisatie nieuwe initiatieven en geleidelijke groei

De verwachtingen voor 2007 zijn positief. Binnenkort verwelkomt DELA haar 3 miljoenste verzekerde. Ook in het kader van het 70-jarig bestaan op 11 maart dit jaar, is dit een extra feestelijke gelegenheid. Voor 2007 geldt dat de in voorgaande jaren ingezette nieuwe initiatieven worden afgerond. “We moeten alle nieuwe projecten en activiteiten nu vooral goed doorpakken. De kern van 2007 is doorzetten, afmaken en verdiepen”, aldus Doeve.

Over DELA

Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en bijna 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve ledenorganisatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Het verdriet van een verlies kunnen we niet wegnemen. We kunnen nabestaanden wel helpen de draad van het leven weer zo goed mogelijk op te pakken. Met zorg en praktische dienstverlening. En door de herinneringen aan hun dierbaren levend te houden. Onze kleurrijke, warme uitvaartcentra en crematoria dragen daar aan bij. Nabestaanden waarderen onze dienstverlening met een negen. En na een recent vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond kwam de Natura uitvaartverzekering van DELA als beste uit de bus. Daar zijn we trots op.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE