nieuws

Facultatieve
Sponsors

Landelijke uitvaart-expositie ‘Memoria’ komt naar In Pace DELA Uitvaartverzorging in Oldenzaal.

Tevens introductie regionaal rouwdrukwerk en vingerafdruksieraden.

31 januari 2007


Van zaterdag 10 tot en met donderdag 22 februari biedt het uitvaartcentrum van In Pace DELA Uitvaartverzorging aan de Schipleidelaan 55 in Oldenzaal onderdak aan de bijzondere, rondreizende kunsttentoonstelling ‘Memoria’. Deze expositie toont onderscheidende en creatieve werken die als doel hebben herinneringen levend te houden. Het zijn unieke objecten met een eigen verhaal.

Deze expositie geeft een breed overzicht van zogenaamde herinneringsproducten: kunst- en andere voorwerpen waarmee nabestaanden een persoonlijke invulling kunnen geven aan afscheid van een dierbare en de herinnering aan hem of haar levend en dichtbij kunnen houden.
‘Memoria’ is een landelijk initiatief van uitvaartverzekeraar en -verzorger DELA. Het is de eerste keer dat een dergelijk initiatief binnen Nederland plaatsvindt en is dus uniek te noemen. De vraag naar herinneringsproducten neemt toe, maar de vernieuwende aanbieders krijgen soms moeilijk een voet aan de grond. Om hen een platvorm te bieden, organiseert DELA deze bijzondere expositie.

De publieksdag voor de expositie is op zaterdag 10 februari van 11.00 tot 17.00 uur in het Uitvaartcentrum van In Pace DELA aan de Schipleidelaan 55 te Oldenzaal. Voor groepen (scholen verenigingen, beroepsgroepen) die buiten deze openingstijden tot 22 februari de expositie willen bezoeken en eventueel een rondleiding willen hebben in het uitvaartcentrum kunnen hiervoor apart een afspraak maken. Naast de expositie kan het publiek rekenen op meer activiteiten. Zo zal glaskunstenares Brenda Bleijenberg van Het Glazen Nest uit Oldenzaal meerdere kunstwerken tonen en hier uitleg over geven. Ook de LosserHof zal kunstwerken tonen en medewerkers van de uitvaartwinkel zullen present zijn met hun producten.

De kunst van het herinneren
Op de expositie worden de producten en kunstvoorwerpen van een aantal startende of kleine ondernemers en kunstenaars tentoongesteld. Zo krijgt het publiek in een ontspannen sfeer een uitgebreide indruk van de verrassende en vernieuwende uitvaartproducten die een uitvaart tegenwoordig een heel persoonlijk karakter kunnen geven. Het aantal mogelijkheden groeit en er komen steeds nieuwe aanbieders bij. De aandacht voor de uitvaart en alles dat daarmee samenhangt groeit en het taboe wordt minder. Het publiek is tegenwoordig toegankelijker voor het onderwerp, wil meer weten en wil bewuste keuzes kunnen maken ten aanzien van de uitvaart.

Eigen vernieuwende producten van In Pace DELA
Op zaterdag 10 februari zal ook de nieuwe regionale rouwbriefcollectie worden gepresenteerd. Karakteristieke Twentse plaatjes, geschoten door Ingrid Kamphuis, zijn op rouwbrieven weergegeven.
Ook nieuw zijn de vingerafdruksieraden. Bij de overledene wordt met zachte was een afdruk gemaakt van een vingertop. Hiervan kan een gouden of zilveren sieraad worden gemaakt. Aangezien de vingerafdruk uniek is, zal ook dit sieraad uniek zijn.


Maatschappelijke betrokkenheid
De Expositie ‘Memoria’ vormt een onderdeel van het project ‘Levend houden van herinneringen’. Met dat project beoogt DELA een bijdrage te leveren aan de toegankelijkheid van de branche en het doorbreken van het taboe rond het overlijden en de uitvaart. De tentoonstelling biedt startende of kleinschalige ondernemers en kunstenaars een podium om zichzelf en hun verrassende of vernieuwende uitvaartproducten en kunst onder de aandacht van een breder publiek te brengen. Door het publiek te confronteren met deze producten kunnen doeltreffend de behoeftes worden bepaald en wordt er structuur gebracht in het tegenwoordige enorme aanbod. Voor In Pace DELA Uitvaartverzorging staan Betrokkenheid, Integriteit en Ondernemingsgeest (BIO) centraal. De Oldenzaalse uitvaartondernemer organiseert regelmatig publiekevenementen en ook met deze expositie geeft de ondernemer een concrete invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE