nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hoe gaan kinderen om met verlies? Hoe kun je als volwassene een kind tot steun zijn?

Lezing in Havelte (Dr.)

14 januari 2007

Op donderdag 18 januari, om 20.00 uur in De Veldkei, Veldkamp 77 te Havelte, organiseren Annerie Kremer Uitvaartzorg (Meppel) en Tri Limes Uitvaartzorg en -begeleiding (Steenwijjk/Tuk) de tweede van een serie van vier lezingen. Het thema is: Kinderen en verlies.
De toegang is gratis.

Na het overlijdlen van een geliefd persoon tonen kinderen meestal wel meteen hun verdriet. Als volwassene geef je de bescherming die het kind op dat moment nodig heeft. Maar het gebeurt ook dat je een kind korte tijd later totaal ziet veranderen in z'n gedrag. Als ouder/verzorger of leerkracht weet je dan soms niet goed hoe je hiermee moet omgaan. Hoe kun je het kind dan het beste ondersteunen en begeleiden? En dat terwijl je zelf ook rouwt om de overleden persoon?

Annerie Kremer geeft professionele begeleiding aan kinderen en jongeren in rouw.Zij kan ouders en leerkrachten adviseren hoe je moet rouwende kinderen kunt omgaan. Tijdens deze avond zal zij ingaan op situaties van rouwende kinderen, zij geeft voorbeelden en adviezen. Er is veel ruimte voor vragen. Een vraag waar mensen vaak me worstelen: mag je een kind meenemen naar het afscheid van een overleden dierbare? En ook: hoe kun je kinderen betrekken bij het naderend afscheid van bijv. een grootouder?

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE