nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta: Nederlanders zijn niet goed op de hoogte van de uitvaartwensen van hun partner.

Ik weet wat jij wilt… of toch niet. Monuta onderzoekt uitvaartwensen

21 januari 2007

Nederlanders zijn niet goed op de hoogte van de uitvaartwensen van hun partner. Slechts één op de zeventig personen zou de juiste keuzes maken. Dit blijkt uit een onderzoek van Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen.

Op de site www.ikweetwatjijwilt.nl beantwoordden bezoekers acht vragen over hun eigen uitvaart. Daarna werd aan hun partner gevraagd hoe zij diezelfde uitvaart zouden invullen. Slechts 38% had meer dan de helft van de keuzes goed. De overige personen zou de uitvaart op totaal andere wijze invullen. De resultaten uit het onderzoek bevestigen helaas de praktijk. Monuta uitvaartverzorgers maken regelmatig mee dat er nooit over de uitvaart is gesproken. Begraven of cremeren? Waar wordt de uitvaartplechtigheid gehouden? Nabestaanden weten niet wat ze moeten kiezen. Sommige mensen vragen zich nog steeds af of hun partner de uitvaart zo had gewild.

Driekwart van de deelnemers weet van de partner of deze zou kiezen voor begraven of cremeren. De locatie van de uitvaartplechtigheid en de te draaien muziek worden relatief vaak hetzelfde ingevuld. Volgens deze groep mensen is ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato het meest populair. Meer dan 40% weet niet welke keuzes de partner zou maken als het gaat om bloemen, kist en kleding.

De mogelijkheden om een uitvaart persoonlijk te maken zijn groot. Dit blijkt ook uit de gemaakte keuzes. Uitvaartkisten in alle kleuren van de regenboog of een zelfbeschilderde kist. Een boek mee in de kist of foto’s. Een voetbalshirt of een net pak. Hoe meer mogelijkheden er zijn, hoe meer keuzes nabestaanden moeten maken. Het is verstandig hier vroegtijdig met elkaar over te praten. De test is nog steeds in te vullen op www.ikweetwatjijwilt.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >