nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta presenteert Muerte

dé gids over de dood, zonder taboes

28 november 2006


Ze werden zachtjes voor gek verklaard, de schrijvers van het boek Muerte. Waarom zou iemand een boek over de dood willen schrijven, laat staan lezen of kopen. De dood is immers geen opgewekt onderwerp. Toch staan de schrijvers vierkant achter hun boek. De dood is een onderwerp dat niet langer in de taboesfeer hoort. Daarover mag open worden gedacht en gesproken. Daarom is Muerte geboren. Een innovatieve en unieke gids over de dood, die mede tot stand kwam dankzij Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen.

Wie ooit met de dood te maken heeft gekregen in zijn nabije omgeving, kent het probleem. Terwijl de emoties door je lijf gieren moet je een rouwadvertentie opstellen, een kist uitkiezen, in de computer van de overledene speuren naar een wensenlijstje voor zijn uitvaart, vragen beantwoorden: bloemen of geen bloemen, koffie met cake of een borrel na afloop? De dood betekent een afscheid voor altijd en dat wil je goed doen. Dat wil je persoonlijk doen. Maar dat valt niet mee in de hectiek en het verdriet net na een sterfgeval.

Muerte helpt daarbij. Muerte is een inspirerende, kleurrijke gids met veel praktische informatie. Een checklist met alles wat je niet mag vergeten na het overlijden, maar ook informatie over euthanasie, thuis sterven, hospices, muziek, bloemen, rouwverwerking, erfenis, et cetera. Een boek zonder taboes, waarin wordt gesproken over digitale testamenten, groen begraven, asdiamanten, rouwclown, doodgaan in het buitenland, wat gebeurt er met je lichaam na de dood, is een zeemansgraf legaal en kan je jezelf laten vriesdrogen?

Interviews
Muerte zet ook aan tot nadenken, met openhartige interviews. Bekende Nederlanders praten over de dood, zoals kardinaal Simonis, solozeiler Henk de Velde, de dochter van Rudi Carrell en Koos van Dijk, de manager en vriend van Herman Brood. De moeder van Nienke Kleiss vertelt hoe zij het verlies van haar vermoorde kind verwerkt en een visagist doet uit de doeken hoe zij slachtoffers van ernstige ongevallen mooi maakt.

Schrijvers & sponsor
De drie schrijvers van Muerte zijn de journalisten Carla Overduin, Theo de Reus en Titia Voûte. Voûte en Overduin hebben het tekstbureau Hailait Media Productions en schreven eerder boeken zoals Opzeggen & Wegwezen, Multiculti Kitchen en Multiculti Shopping. Omdat het de journalisten aan budget ontbrak, stapten zij met hun idee naar Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen. Monuta draagt innovatie in de uitvaartwereld een warm hart toe en kon de originaliteit van het boek dusdanig waarderen dat zij besloot haar medewerking te verlenen aan de totstandkoming ervan, zonder invloed op de journalistieke inhoud.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >