nieuws

Facultatieve
Sponsors

doei roos ik zal je missen

30 november 2006


Op vrijdagmiddag 1 december 2006 reikt Martin Verbeet, stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer een bijzonder boek uit. Kete Kervezee, inspecteur-generaal van het onderwijs (ministerie van OCW) krijgt dan het eerste exemplaar van

doei roos ik zal je missen, kinderen over afscheid

Het boek kwam tot stand door een gezamenlijke inspanning van Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School, uitgeverij De Verbeelding, De Nieuwe Ooster en het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost/Watergraafsmeer.
Onder begeleiding van dichter Jos van Hest schreven kinderen van Amsterdamse basisscholen gedichten over afscheid nemen. Zij bezochten de begraafplaats van De Nieuwe Ooster en lazen in de stilte tussen de graven hun gedichten voor. Daarna gaven ze vorm aan hun gevoel door het maken van een afscheidsmonumentje met beeldend kunstenaar Jan van Schaik. Het project resulteerde in twee exposities en uiteindelijk in dit boek. Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School wil met kunstprojecten culturele instellingen en het basisonderwijs in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer met elkaar verbinden. Doei Roos ik zal je missen is het resultaat van de verbinding tussen vijf Amsterdamse basisscholen en begraafplaats, crematorium en gedenkpark De Nieuwe Ooster.

School
Dag school met de vlinders
aan het plafond
het was leuk vandaag

We hebben van alles geleerd
dag school met de mooie vogels
Voor vandaag is het wel genoeg
we hebben weer veel geleerd

Dag school
ik schuif de stoel onder de tafel
en ik ga

Tot morgen!

Asmae (11)

ISBN 90 74159 9 31

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >