nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw initiatief van Uitvaartverzorging Heijting & De Vet : Het Uitvaarthuis Barneveld

Opening en open dag

14 november 2006

Uitvaartverzorging Heijting & De Vet opent op 1 december a.s. Het Uitvaarthuis in de Gasthuisstraat 6 in Barneveld. Het woonhuis dat een alternatief biedt voor het vaak wat onpersoonlijker rouwcentrum is uniek in de regio.

,,In huiskamersfeer afscheid nemen van een geliefde. Dat is het idee erachter,'' vertelt Jeen de Vet die sinds drie jaar vanuit Kootwijkerbroek en Doorwerth samen met zijn partner Cilia Heijting uitvaarten verzorgt. ,,Met de meeste rouwcentra is helemaal niks mis. We merken dat mensen behoefte hebben aan een meer gemoedelijke en persoonlijke sfeer. In Het Uitvaarthuis kan men, indien gewenst, zelf koffie inschenken en alle tijd nemen om rustig met elkaar op een goede manier afscheid te nemen.

Je ziet regelmatig dat rouwenden maar een half uur de tijd hebben omdat het volgende gezelschap al weer klaar staat. In Het Uitvaarthuis is daar geen sprake van. Al willen de nabestaanden twee uur blijven, dan is dat ook prima.''

Het Uitvaarthuis is een goede aanvulling op het dienstenpakket van Heijting & De Vet. ,,Wij willen nabestaanden alle mogelijkheden om afscheid te nemen kunnen aanbieden. Eigenlijk zijn we geen uitvaartverzorger, we zijn uitvaartadviseur. We dragen alle opties aan. Wil men een traditionele begrafenis, een crematie of heeft men daarbij bijzondere wensen dan kan dat. Voorbeelden zijn de uitvaartbus, een motor met zijspan of met de oude VW-bus waar opa altijd zo graag in reed; wij maken het voor elkaar. Het gaat er ons om dat nabestaanden bij veel verdriet rond een sterfgeval toch een goed gevoel hebben over het afscheid. Als er op een verjaardag wordt gepraat over een uitvaart, gaat het heel vaak over dat ene dingetje dat fout is gegaan of dat ene nare moment. Op ons drukt de verantwoordelijkheid dat er geen fouten mogen worden gemaakt.''

In Het Uitvaarthuis is een complete woonkamer ingericht, compleet met boekenkast, schilderijen om een zo huiselijk mogelijke sfeer te creƫren. Erachter is een opbaarruimte. ,,Door een zelf te openen of te sluiten afscheiding kunnen nabestaanden zelf kiezen of ze wel of geen zicht hebben op de overledene.'' Een ander bijzonder detail is dat Het Uitvaarthuis open staat voor collega uitvaartondernemers ,,We willen het niet voor ons zelf houden. Iedereen is welkom,'' aldus De Vet.

De opening van Het Uitvaarthuis is op vrijdag 1 december. Op zaterdag 2 december is er een open dag van 10.00 tot 16.00 uur.


Uitvaartverzorging Heijting & De Vet
Gasthuisstraat 6
3771 HE Barneveld
0342-444084
www.heijtingendevet.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >