nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tentoonstelling van 8 oktober tot en met 29 oktober bij Cultureel Centrum Corrosia/CBK Flevoland

Dooddoeners bij Cultureel Centrum Corrosia

27 september 2006


Op zondag 8 oktober wordt bij Cultureel Centrum Corrosia/CBK Flevoland om 15.00 uur de tentoonstelling Dooddoeners geopend met een speciale performance Doodsslaap. De tentoonstelling presenteert werk waarin de dood als thematiek en vragen rondom de dood een belangrijke rol spelen. Tien kunstenaars gaan hier ieder op hun eigen manier mee om. Sommige kunstwerken proberen een antwoord te geven en sommige geven juist nog meer stof tot nadenken.

De performance Doodsslaap wordt uitgevoerd door het Huis van Proeven.
Het is een prachtig schouwspel waarbij ze alle zintuigen van de toeschouwer proberen te prikkelen. Ingrediënten zijn: een eetbaar lichaam, een afscheidsritueel en een saxofonist.

De tien kunstenaars die werk exposeren zijn allen te omschrijven als een dooddoener. Ze stellen de dood vragen. Wie ben je? Wat doe je? Waarom? Vragen waar geen concrete antwoorden op te vinden zijn maar waarnaar je toch blijft zoeken.

Jan Vosters stelt vragen door monumentale schilderijen te maken waarin archeologische opgravingen een rol spelen. Flip Looyen exposeert met kistjes en baarkleden voor insecten en kleine dieren. Tekeningen van Hanneke Francken vertellen een verhaal door poëtische associaties op te roepen. Het werk van Mathilde Hemmes stelt de dood op een geheel andere wijze aan de kaak. Van haar is de video-installatie Stuiterkuikens te zien, over de dunne grens tussen leven en dood, machteloosheid en hypocrisie.

Marleen van de Bergh maakt werken met rozen. De roos is voor haar een symbool van de wederopstanding. Bertina Slettenhaar werkt met textiel en zij heeft speciaal voor deze tentoonstelling vilten cocons gemaakt. Gonne Corstens exposeert met het werk 'Koersk'. Een werk dat ontstaan is na de ramp met de onderzeeër in 2000. De tekeningen van Caren van Herwaarden geven uitdrukking aan de menselijke emoties. Janneke van 't Hooge doet mee aan Dooddoeners met haar kunstproject Rouwformulieren. En tenslotte is er werk van Mary Fontaine. Deze Almeerse kunstenares is tevens de gastcurator van de tentoonstelling.

Rondom de tentoonstelling worden veel speciale activiteiten georganiseerd.
Kijk op de website www.corrosia.nl voor een overzicht.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >