nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘De Boskamp’ sluit zich aan bij 'de Facultatieve Groep'

8 september 2006


Assen/Den Haag, 8 september 2006

Rouwcentrum/Crematorium ‘De Boskamp’ in Assen sluit zich aan bij 'de Facultatieve Groep'. Door deze samenwerking is het voor ‘De Boskamp’ mogelijk om de kwaliteit en continuïteit ook in de toekomst te waarborgen.

Rouwcentrum/crematorium ‘De Boskamp’ werd in 1980 geopend en heeft sinds die tijd in de regio Assen een uitstekende reputatie opgebouwd. Jaarlijks worden er in het crematorium – dat twee aula’s en koffiekamers heeft - ruim 1.100 crematies verzorgd. Het rouwcentrum heeft 15 opbaarkamers, die voor nabestaanden 24 uur per dag toegankelijk zijn.

In de rustieke en bosrijke omgeving aan de rand van Assen, staat de accommodatie niet alleen ten dienste van het crematorium maar ook van de aangrenzende en gelijknamige begraafplaats. De fijnzinnige architectuur is de basis van een bijzondere sfeer, zowel in als om het gebouw.

Om voortdurend aan de wensen van nabestaanden tegemoet te kunnen komen, hebben in 1991 en 1999 diverse aanpassingen, uitbreidingen en ingrijpende verbouwingen plaatsgevonden. Sinds 2005 beschikt ‘De Boskamp’ over moderne filterapparatuur, waardoor wordt voldaan aan de strengste milieuwetgeving.

Garantie eigenheid
“Aan de exploitatie van een rouwcentrum/crematorium worden voortdurend andere eisen gesteld. Er moet worden ingespeeld op de veranderende vraag van nabestaanden naar steeds persoonlijker dienstverlening tijdens en na een crematieplechtigheid,” stelt Joop Leene, secretaris van het bestuur van ‘De Boskamp’: “ Bovendien hebben we ook als relatief kleine organisatie te voldoen aan steeds wijzigende wet- en regelgeving. Het wordt voor een alleenstaande organisatie steeds moeilijker op deze voor onze branche specifieke eisen in te spelen. En daarom zijn we blij met de aansluiting bij ‘de Facultatieve Groep’. Zij garanderen de eigenheid van ‘De Boskamp’, ook in de toekomst, want de stichting “de Boskamp” blijft als zelfstandige stichting bestaan. De aansluiting vindt plaats door het vervullen van vacatures en wisselingen in het bestuur die zullen worden vervuld door leden van de Raad van Bestuur van “de Facultatieve Groep”.

Henry Keizer, bestuursvoorzitter van ‘de Facultatieve Groep’: ”Wij zijn blij dat 'De Boskamp’ heeft gekozen voor aansluiting bij onze Groep. Het is een crematorium en rouwcentrum om trots op te zijn. De voorzieningen en de techniek zijn in opperbeste staat. De medewerkers zijn gedreven en zetten alles op alles om de nabestaanden de beste service te verlenen. We passen prima bij elkaar! In de komende tijd wordt de aansluiting zorgvuldig voorbereid, zodat deze per 1 januari 2007 een feit kan zijn.”

'De Facultatieve Groep'
De basis van 'de Facultatieve Groep' werd in 1874 gelegd met de oprichting van de huidige Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. Inmiddels levert 'de Facultatieve Groep' door middel van zelfstandige werkmaatschappijen, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van automatisering, communicatie, crematie en begraven, milieubeheer en verbrandingstechniek en verzekeringen. Het hoofdkantoor van 'de Facultatieve Groep' is gevestigd in Den Haag.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >