nieuws

Facultatieve
Sponsors

Informatiedag “Rouw en uitvaart”.

25 september 2006

De Beleefbibliotheek in Drachten organiseert op zaterdag 28 oktober 2006 van 11.00 tot 16.00 uur in samenwerking met Humanitas, Raad van Kerken en rouwverwerkingsgroepen, een Informatiedag “Rouw en uitvaart”. Met activiteiten op 3 locaties in Drachten.

De Beleefbibliotheek in Drachten organiseert op zaterdag 28 oktober 2006 van 11.00 tot 16.00 uur in samenwerking met Humanitas, Raad van Kerken en rouwverwerkingsgroepen, een Informatiedag “Rouw en uitvaart”. Want hoewel niemand er graag bij stil staat, krijgen veel mensen hier vroeg of laat mee te maken. Het overlijden van een dierbare brengt, naast het verdriet, nogal wat geregel met zich mee. De beslissing over hoe de uitvaart moet verlopen wordt steeds moeilijker, omdat tegenwoordig heel veel mogelijk is op dat gebied.
Daarbij kunnen de naaste familieleden en vrienden ingeschakeld worden. Bijvoorbeeld bij de laatste verzorging van de overledene, bij het dragen van de kist, of door rituele handelingen tijdens de uitvaartdienst. Voor de achterblijvers is het fijn om iets te kunnen doen. Het kan de nare periode van rouw, die onvermijdelijk komt, een klein beetje verzachten.

De informatiedag vindt plaats op drie locaties in Drachten.

In de Beleefbibliotheek geven onder andere de volgende stands een overzicht van de mogelijkheden:
De Raad van Kerken, de Jonge Weduwen- en Weduwnaarsgroep, de Oudere Weduwen- en Weduwnaarsgroep, Humanitas, Bloemenhuis Paladijn (rouw- en grafstukken), Vereniging Palliatieve Terminale Zorg en Hospice Smelnehaven, Kijlstra Rouwvervoer, Centrum van Levensbeschouwing, Uitvaartvereniging De Laatste Eer, DELA Uitvaartverzorging en –verzekering, Steenhouwerij Cuperus, Ibis productvernieuwers in uitvaart (de grafkist annex boekenkist).
En natuurlijk laat de Beleefbibliotheek zien wat er zoal te leen en te koop is aan boeken en andere media over rouw en uitvaart.

De tweede locatie waar het publiek van harte welkom is, is de Grote Kerk in Drachten. Daar hangen toepasselijke gedichten op groot formaat, met bijpassende foto’s van Willem Wilstra. Gepke Dijkstra stelt enkele symbolisch geschikte bloemstukken ten toon. Verder kan het publiek lijkwades en herdenkingsdoeken van de hand van Annie Lavrijssen bekijken. Op de achtergrond zijn verschillende Requiems te beluisteren. De gehele dag is in de kerk een predikant aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Vanuit de Beleefbibliotheek kan het publiek gebruik maken van de pendeldienst naar Uitvaartcentrum De Slingehof. Daar kan men deelnemen aan een rondleiding.

Bibliotheek Smallingerland
Museumplein 1
9203 DD Drachten
contactpersoon: de heer A. Kootstra
T. 0512 - 512680
E. info@beleefbibliotheek.nl
W. http://www.beleefbibliotheek.nl

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn