nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open huis Eijgelaar Natuursteen

25 september 2006


Op vrijdag 6 oktober houdt Eijgelaar Natuursteen van 14.00 uur tot 17.30 uur open huis. Iedereen die eens wil kijken hoe het proces van ontwerp tot plaatsing van een grafmonument in zijn werk gaat is deze middag van harte welkom.

Verschillende facetten worden door de medewerkers gedemonstreerd, zoals het ontwerpen van een monument, het zagen, polijsten en hakken van natuursteen, het zandstralen en hakken van letters en de manier waarop een monument in elkaar gezet en geplaatst wordt. Een kunstenaar laat door middel van tekeningen zien hoe aan de hand van hobby’s of interesses van een persoon iets persoonlijks in een monument verwerkt kan worden, zoals een gravure.

Aangezien naast natuursteen steeds vaker ook andere duurzame materialen gebruikt worden, al dan niet in combinatie met natuursteen, wordt ook hier aandacht aan besteed. Zo is er een houtbewerker die laat zien hoe een monument van hout gemaakt wordt en wat op dit gebied de mogelijkheden zijn. In de showtuin waar meer dan 200 monumenten opgesteld staan zijn ook monumenten van of gecombineerd met transparant glas, gekleurd glas, RVS, brons en aluminium te bezichtigen. Toch bestaat het overgrote deel van de monumenten nog steeds voornamelijk uit natuursteen, variërend van zwerfkeien en ruwe stenen tot geheel gepolijste monumenten in eenvoudige, maar ook hele bijzondere uitvoeringen.

Onder het genot van een hapje en een drankje stellen wij u in de gelegenheid kennis te maken met de bijzondere wereld van grafmonumenten. Eijgelaar Natuursteen dat al sinds 1862 gespecialiseerd is in grafmonumenten is gevestigd in de Nijverheidsstraat 24 te Kampen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.eijgelaar.nl of bellen naar 038-3312175.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >