nieuws

Facultatieve
Sponsors

KINDEREN EN KNUFFELS IN YARDEN CREMATORIUM OCKENBURGH

Zilveren griffelwinnaar leest voor uit eigen werk

27 september 2006

Op zondag 8 oktober geeft schrijfster Mireille Geus vanwege de Kinderboekenweek - met het thema ‘Boeken over dieren’ - een workshop voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar in Yarden Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21, Den Haag. De middag duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Kinderen worden uitgenodigd een knuffel of foto van hun huisdier mee te nemen. Mireille Geus leest voor uit haar boek ‘Virenzo en ik’, een boek over het verlies van een vriend, en uit ‘Big’, waarvoor zij de Zilveren Griffel won. Vervolgens krijgen de kinderen een eenvoudige schrijfopdracht over hun huisdier die gezamenlijk wordt besproken. Tussen 15.30 en 16.00 uur kunnen kinderen met de schrijfster op de foto of een boek laten signeren.

Kwetsbaarheid
Mireille Geus neemt dinsdag 3 oktober tijdens het Kinderboekenbal de Zilveren Griffel in ontvangst voor haar boek ‘Big’. Een helder verhaal over kwetsbaarheid, moed en de duistere kant van vriendschap. ‘Big’ is de naam van de grote vriendin van hoofdpersoon Lizzy in het boek. Behalve kinderboekenschrijfster is Mireille Geus ook auteur van toneelstukken voor kinderen en schreef ze teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Kinderboekenweek 2006 staat in teken van Wereld dierendag (4 oktober).

Reserveren
Teamleider Henk Kroon: ‘Kinderen hebben een nauwe band met huisdieren. Het verlies van een huisdier is vaak het eerste contact met de dood. Tijdens de workshop wordt hier ook bij stilgestaan. Want hoe is het als je ‘beste vriendje’ er niet meer is….‘ Yarden Crematorium Ockenburgh is vanaf 13.30 uur geopend. Koffie, thee en limonade wordt verzorgd. De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich telefonisch opgeven, graag met vermelding naam en leeftijd kind(eren): telefoon 070 397 8411, e-mail cre.ockenburgh@yarden.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE