nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA hoofdsponsor Nederlands Dames Volleybalteam en Martinus

Basis voor Road to Beijing is gelegd

11 september 2006

De Nederlandse Volleybalbond en eredivisieclub Martinus hebben DELA gepresenteerd als de nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands Dames Volleybalteam van bondscoach Avital Selinger.

In het verlengde hiervan heeft DELA ook gekozen voor het hoofdsponsorschap van nationaal kampioen Martinus uit Amstelveen, waar nagenoeg de complete Oranje-selectie in de vaderlandse competitie voor uitkomt. Met de overeenkomst legt de NeVoBo samen met de bestaande partners de basis voor het ambitieuze traject ‘Road to Beijing 2008’.

Het contract werd in Vinkeveen getekend door NeVoBo-voorzitter Hans Nieukerke, Jan van den Bos, praeses van de stichting Topvolleybal Martinus en DELA-directeur Edzo Doeve. De in Eindhoven gevestigde uitvaartverzekeraar en -verzorger heeft na onderzoek van bijna een jaar bewust voor sportsponsoring en vervolgens volleybal gekozen. Edzo Doeve: “Met sportsponsoring kunnen we beter laten zien wie wij nu zijn. DELA staat veel meer middenin het leven dan de meeste mensen denken. We kozen voor ‘the road to Beijing’, omdat wij ons herkennen in de ambitie en in de frisheid en gedrevenheid van het team.” DELA wil via deze verbondenheid met het team de meest ideale voorwaarden creëren om ‘voor elkaar’ optimaal te presteren. Hans Nieukerke: "De NeVoBo is trots op haar nieuwe partner. DELA en het Nederlands Damesteam passen qua ambitie uitstekend bij elkaar. De filosofie van DELA achter dit sponsorschap en de brede overdachte aanpak, ook naar de breedtesport, passen naadloos bij de Nederlandse Volleybal Bond. DELA is gericht op de lange termijn hetgeen de continuïteit van de relatie waarborgt."

Na afloop van de persbijeenkomst in Vinkeveen reisde de complete nationale damesselectie van bondscoach Avital Selinger naar het indoor sportcentrum in Eindhoven waar een clinic werd verzorgd voor de medewerkers van DELA. Zij ontvingen thuis al een door Avital Selinger gesigneerde volleybal.

Het Nederlands damesteam is voor de eerste maal met de naam van de nieuwe shirtsponsor te zien op zaterdag 16 september als in het sportcentrum Sportstad Heerenveen vanaf 16.00 uur een oefenwedstrijd wordt gespeeld tegen de nationale selectie van Servië Montenegro. Een dag later, zondag 17 september, volgt eveneens om 16.00 uur een tweede vriendschappelijk duel van Oranje tegen dezelfde tegenstander in het Alfa college sportcentrum in Groningen.

DELA werd in 1937 opgericht als de coöperatieve vereniging ‘Draagt Elkanders Lasten’ en groeide in bijna zeventig jaar uit tot de marktleider in de Benelux. Onlangs werd de Natura Uitvaartverzekering van DELA als 'beste getest’ na een onderzoek van de Consumentenbond.