nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zin en onzin van de bestseller en Hollywood-film

DA VINCI CODE IN YARDEN CREMATORIUM DAELWIJCK

19 mei 2006

Op maandag 22 mei houdt kunsthistorica drs. Karin Braamhorst een audiovisuele presentatie over de Da Vinci Code in Yarden Crematorium Daelwijck, Floridadreef 7 in Utrecht. De presentatie - naar aanleiding van de wereldwijde bestseller van Dan Brown - duurt van 20.00 tot 21.45 uur. Braamhorst gaat in op de werken van Leonardo da Vinci, geheime genootschappen en het bestaan van een heilige graal. De kunsthistorica behandelt op humorvolle wijze de zin en onzin van de beweringen in het boek. Op 17 mei is de première van de Hollywood-film met Tom Hanks in de hoofdrol.

Thriller
De Da Vinci Code heeft massa’s lezers er moeiteloos van kunnen overtuigen dat de figuur naast Christus op Da Vinci’s Laatste Avondmaal niet de baardloze jongeling Johannes is, maar de roodharige Maria Magdalena. Ze zou niet alleen de maaltijd met Jezus hebben gedeeld, maar ook het bed. Is dit waar? En bestaat er een heilige graal? Wat is de rol van Johannes de Doper? Wie was Mona Lisa? De thriller van Dan Brown zorgde voor een ware hype. Het werk roept veel vragen op naar het waarheidsgehalte van zijn beweringen. Ook stond Brown zelfs in de rechtbank vanwege zijn boek.

Liefdesmaal
Teamleider Yvonne Bouwman: ‘We proberen het thema dood en uitvaart altijd vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Een interessante link in de Da Vinci Code is dat het Laatste Avondmaal refereert aan het ‘liefdesmaal’ dat Romeinse families bij het graf van een pas overleden familielid hielden. Dit gebruik is later door de christenen overgenomen, wat te zien is in de catacomben van Rome.’
Yarden Crematorium Daelwijck is vanaf 19.30 uur geopend en ontvangt met koffie en thee. De toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 030 261 0244.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >