nieuws

Facultatieve
Sponsors

Delegatie Nederlandse uitvaartbranche op studiereis naar China

16 mei 2006


Zaterdag 17 juni a.s. vertrekt een delegatie van 15 mensen uit het Nederlandse uitvaartwezen voor een studiereis naar China. In de steden Shanghai en Beijing zullen een groot aantal uitvaartcentra, begraafplaatsen en crematoria worden bekeken. In het programma is ook veel ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaring met Chinese collega's.

De reisgenoten zijn mensen die vooral werkzaam zijn bij de mentale marktleiders binnen de Nederlandse uitvaartwereld, zoals Yarden, de Facultatieve Groep (waartoe o.a. de crematoria Westerveld en Dieren toebehoren), de Amsterdamse begraafplaats De Nieuwe Ooster en Amsterdams grootste uitvaartverzorger de PC Hooft Groep, het Rotterdamse CVU, kistenfabrikant Bogra en Stichting Crematoria Best. Tevens reist er een journaliste mee. Delegatieleider is de heer J.M.H.J. Keizer, secretaris-generaal van de International Cremation Federation (ICF) en bestuursvoorzitter van de Facultatieve Groep.

De reis wordt georganiseerd door Peter van Schaik en Viktoriya Ahafonova van het internetbedrijf Uitvaart.Com. In het kader van zijn werkzaamheden voor de wereld uitvaartbond FIAT-IFTA heeft Van Schaik China reeds een aantal keer bezocht. De ontwikkelingen die hij daar zag inspireerde hem tot het organiseren van deze reis. Van Schaik: "Door het enorme aantal mensen dat jaarlijks in China overlijdt vindt de uitvaartverzorging daar op een werkelijk uniek schaalgrootte plaats. Daar kunnen wij in Nederland nog best iets van leren, ook al is de trend in Nederland eerder schaalverkleining."

Op een aantal terreinen zijn de Chinezen eenvoudigweg verder. Zo is het in China toegestaan overledenen te balsemenen zodat lichamen beter geconserveerd blijven tot aan de dag van de uitvaart. Verder bieden Chinese begraafplaatsen een enorme diversiteit aan asbestemmingsmogelijheden en faciliteiten voor haar bezoekers uitvaartmusea, theehuisjes e.d.

Na afloop zal een uitgebreid verslag van de studiereis te vinden zijn op uitvaart.nl en uitvaartbranche.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >